13 Haziran 2009 Cumartesi

Rijkaard'ın Eski Göz Ağrısı: Giovanni Dos Santos

Frank Rijkaard'ın takımın başına gelmesiyle transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray'da, Hollandalı teknik adamın Barcelona'da birlikte çalıştığı Giovanni Dos Santos ismi ağırlık kazanmaya başladı. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Times'da yer alan habere göre, Meksikalı oyuncu Galatasaray ile anlaşmak üzere. The Times, Galatasaray'ın yeni teknik patronu Frank Rijkaard'ın, Cassio Lincoln'ü göndererek, orta sahaya eski oyuncusu Dos Santos'u transfer etmek istediğini yazdı. Geçen yaz transfer döneminde, 4.7 milyon sterlin bonservis bedeli ile Barcelona'dan Tottenham'a transfer olan Meksikalı futbolcu, sezonun ortasında Championship takımlarından Ipswıch Town'a kiralanmıştı. 13 kez Meksika milli takımı forması giyen Dos Santos, Barcelona'nın alt yapısında yetişti. 20 yaşındaki oyuncunun transferinde en büyük engel ise yüksek bonservis bedeli.

Türk basınından sonrada yabancı basında Galatasaray'ın transferlerine yön vermeye başladı. Vermesinlerde ne yapsınlar Rijkaard'ı takımın başına getirmişiz haliyle dünyanın bütün ilgisini üstümüze çektik. İngiliz The Times Dos Santos'un Galatasaray'la anlaşmak üzere olduğunu yazmış. Galatasaray bu transferi gerçekleştirebilirse büyük adım atmış olur. Çünkü 30'lu yaşlarda dini imani para olan futbolcuları transfer etmektense Dos Santos gibi genç olan ve kendini kanıtlamaya ihtiyacı olan ayrıcada kalitesi bilinen futbolcuları transfer etmek her zaman hayırlı bir durumdur. Dos Santos Barcelona alt yapısından yetiştiği için temeli sağlam futbolculardandır. Ayrıca Rijkaard döneminde Barcelona'da 28 maça çıkmış 3 gol kaydetmiştir. Hücumcu orta sahanın ortasında ve her iki kanadında da rahatlıkla oynayabiliyor. Tottenham onu büyük umutlarla transfer etmesine karşın yeterince verim alamadı. Gerçi Tottenham geçen sezon transfer ettiği hangi yıldızdan üst düzey verim aldı bilmiyorum. 

Rijkaard eski öğrencisini geri isteyecektir. Dos Santos'un Rijkaard'ın elinde büyük işler başarabileceğine inanıyorum. Kendisi hala 20 yaşında ve büyük gelecek vaad ediyor. Galatasaray onun patlama noktası olabilir çünkü Premier Lig gibi bir lige hiçbir tecrübesi olmadan gitmişti. Genç yaşında da haliyle istediklerini yapamamıştı. Bu yüzden Türkiye Ligi onun için uygun lig olacaktır. Tottenham kendisini 6 milyon euro'ya transfer etmişti biz ne kadar veririz bilmiyorum ama böyle transferler için kesenin ağzını açmak lazım. Madem Rijkaard'ı getirerek vizyonumuzu genişlettik transfer konusunda da gerekeni yapacağızdır. 

Diğer transfer adayımız ise Lucas Neill gibi gözüküyor. Kendisinin bonservisi elinde olduğu için nokta transferlerden olacaktır. Kewell ile de yakın arkadaş olması transferin gerçekleşmesi açısından olumlu gözüküyor. Sabri Sarıoğlu'ndan sağ bek olamayacağını hepimiz biliyoruz, Uğur Uçar'ın da nasıl döneceği belli değil bu yüzden risk almayıp o bölgeye sağlam bir futbolcu transfer etmemiz gerekiyor. Zaten uzun süre sağ beksiz oynadık Uğur Uçar'da sakatlanınca koskoca sezonu sağ bekimiz olmadan geçirdik. Son yıllarda aklınıza gelen ilk sağ bek kim deyince hala Sebastian Perez diyenler var. Lucas Neill hem sağ bek hemde stoper olarak oynayabiliyor. Çakılı bir bek asla değil, savunma kadar hücumada gereken katkıyı verebiliyor. Rijkaard'ın düzeninde beklerin hücuma yapacağı katkı zaten önemli. Bu yüzden Lucas Neill transferide gerçekleşeceğe benziyor. Tabi Galatasaray'ın işleri belli olmaz son zamanlarda sağ gösterip sol vurmaya çok alıştık. Bu yüzden bu futbolcular dışında hadi canım onu mu aldık diyebileceğimiz transferler gerçekleşebilir. Şu aralar Haldun Üstünel Avrupa'da ve futbolcu avına çıktı.

1 yorum:

  1. Dos Santos'un gelebilmesi için önce L10ün gitmesi gerekiyor :) Neill konusunda kararsızım. İnşalla Orhan ŞAm alınır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir