8 Haziran 2009 Pazartesi

Serinin Orlando Ayağıda Var

Orlando Magic'i bu play-off döneminde ayrı bir sempatiyle tutuyorum. Normalde Indiana Pacers'lı olsamda Türk basketbolcularımızın oynadığı takımları öncelikle desteklerim. Herkesin kafasında play-off'lar başlamadan Lakers - Cavs finali oluştuğundan bu düzenin yıkılması için Orlando'yu daha da ateşli destekledim. Neyse NBA finaline geçersek Lakers kendi sahasında ki iki maçı kazanıp seride 2-0 öne geçti. İlk maç Orlando'nun oturtamadığı rotasyon yüzünden erken kopmuştu. Bu maç ise öyle olmadı ilk yarıda savunmaların ön planda olduğu maçta son saniyeye kadar çekişme vardı. Orlando maçı uzatmalarda kaybetmesine rağmen seride bende varım mesajını verdi ve Lakers'ın işinin kolay olmadığını kanıtladı. Serinin bundan sonraki üç maçı Orlando'da oynanacak. Dallas - Miami finalini hatırlıyorum Dallas'da 2-0 öne geçmesine rağmen seriyi 4-2 kaybetmişti. Orlando sahasındaki üç maçıda kazanabilecek güce sahip. Ama karşıda da Kobe Bryant olunca kesin konuşmak imkansız oluyor.

İlk maçın aksine rotasyonunu oturtmuş Orlando'yu izledik. İlk periyotta bazı oyuncularının faul problemine girmesi Orlando'yu değişik varyasyonlar denemeye itti. Yani D.Howard - Gortat veya T.Battie'yi yan yana oynattı. Orlando 4 dış oyuncu bir uzun düzeninde oynuyor. Genelde şuta dayalı düzenleri var. Maçın ilk yarısında bunu pek yapamadılar. İçeriden oynamayı tercih ettiler. Sadece Lewis dışarıdan skor üretebildi ilk yarıda skor gücünü sırtladı. Lakers'da hücum anlamında fazla etkili olamadı. Gasol ilk maça göre daha hareketli gözüktü malum Bynum yine faul problemine girdi, Odom ise harika maç çıkardı. İlk yarıda savunmalar konuştu diyebiliriz. İlk yarı 40 - 35 Lakers'ın üstünlüğünde geçti 35 sayının 20'sini Lewis attı.

İkinci yarıda ise iki takımda vitesi ileri attı. Savunmaların yerini hücumlar almaya başladı. Orlando cephesinde ilk yarıda 3 sayı bulabilen Hidayet 19 sayı üreterek Orlando'nun maça ortak olmasını sağladı. Maçın her alanında Hedo'yu görmek mümkündü. Skor yükünü sırtladı, hücumları organize etti, Kobe'yi savunma görevi ona düştü. Hatta maçın son anında Kobe'ye yaptığı blok inanılmazdı. Lakers'da ise Kobe takımının maçta kalmasını sağladı. Son ana kadar büyük çekişme vardı maç iki takım içinde bir gitti bir geldi sonunda beraberlikle sonuçlanıp uzatmalara geçtik. Uzatma periyodunun başlarıda çekişmeyle geçsede Reddick'in Orlando bir sayıyla öndeyken boş üçlüğü kaçırması onun dönüşü basket faul yemeleri, sonra bir hücumda yaptığı top kaybı maçı Lakers'a verdi.

İlk maçın aksine güzel bir maç izledik, finale yakışan maçtı. Orlando yenilmesine rağmen kendini kanıtladı, serinin henüz bitmediğini gösterdi. Kobe ise ne kadar büyük oyuncu olduğunu ve Lakers'ın şampiyon olması durumunda şimdiden finallerin MVP'si olacağını bizlere yaşattı. Orlando rotasyon sorununu çözmüş Nelson'u doğru zamanlarda oynatıyor artık. Ayrıca final oynayan iki takımın 10 oyunculuk rotasyonlarıda çok güzel. Bazı takımları hatırlıyorum final serilerinde 2 oyuncuyu kenardan oyuna sokarlardı ancak. Hidayet Türkoğlu bizlere büyük mutluluklar yaşattı inşallah şampiyon olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir