8 Haziran 2009 Pazartesi

Galatasaray ve Beşiktaş'ta Forvet Arayışları

1978 doğumlu İzlandalı Gudjohnsen, 2 sezondur Galatasaray'ın transfer etmek istediği oyuncular arasında. Sarı kırmızıların geçen yılki teklifini kabul etmeyen Gudjohnsen, Rijkard'ın gelişi ile sarı kırmızılı kulübe sıcak bakmaya başladı. 2006 yılında Chelsea'den Barcelona'ya transfer olan İzlandalı futbolcunun, Barcelona ile 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Geçtiğimiz sezon Barcelona'da fazla forma şansı bulamayan İzlandalı futbolcu için bonservisinde indirim yapılması bekleniyor.

Galatasaray'ın ihtiyacı olduğu forvet Gudjohnsen mi bu tartışılır. Baros'un yanına uzun, güçlü bir forvet aranıyordu ama Gudjohnsen bu özelliklerin bazılarını karşılamasına rağmen ben onu tam bir forvet olarak görmüyorum. Orta saha özelliğide var aslında yönlü futbolcu. 30 yaşında olması dezavantaj değil rahat 2-3 sene üst düzey performans göstereiblir. Rijkaard'ın onu tanıması da büyük avantaj. Yani 4-3-3 sistemini bilen futbolcu. Barcelona'da zaten şans bulamıyordu Galatasaray bu transferi isterse kolayca gerçekleştirebilir. Gudjohnsen Arvupa çapında kaliteli, tanınan futbolculardan. Bu transfer gerçekleşirse futbol vizyonumuzu bir kere daha ortaya koymuş olacağız. Tek çekincem gol kralı olacak tipte bir forvet değil veya yanındaki futbolcuyu iyi besleyen bir futbolcu değil. Tam bir takım oyuncusu sisteme uyan futbolcu. Baros'la nasıl ikili olurlar bunu ancak futbolcu transfer edilirse göreceğiz. 4-3-3'ün hücum hattının sağ tarafında Baros oynayabilir ama en ucunda oynayan futbolcunun leblebi gibi gol atması lazım. Ya da Baros en uçta desek Gudjohnsen hücumun kanatlarında oynayamaz. Orada Arda, Kewell gibi futbolcular lazım. Bu da Gudjhonsen'e orta saha transferi gibi bakmama neden oluyor. Gudjohnsen forvet hattında tamamen golcü kimliğine bürünebilir mi bu konuda düşünceliyim.. Ama mutlaka büyük faydalar sağlayacaktır, orta saha özellikleride olduğu için birçok açıdan takıma fayda sağlayacaktır. En önemlisi bu transferler kulübün futbol vizyonunu ortaya koyacaktır.

Siyah-beyazlı yönetimin gündeminde, Werder Bremen'in Portekizli forveti Hugo Almeida bulunuyor. Siyah-beyazlı yönetimin, Yunanistan'ın Olympiakos ekibiyle görüşen Bobo'nun yerine forvet arayışlarına girdiği belirtiliyor. Brezilyalı futbolcunun Beşiktaş'tan ayrılmasına kesin gözüyle bakan yöneticilerin, bu futbolcunun bonservisinden gelecek parayı, Werder Bremen'le 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan Hugo Almeida'nın transferine ayıracağı öne sürüldü. Yapılan ilk teklife olumlu yanıt veren Portekizli futbolcun 2006’da geldiği Alman ekibinin formasıyla bu sezon lig ve Avrupa Kupaları’nda 38 maça çıkarken, toplam 13 gol attı. Bremen’de oynadığı 3 sezonda 39 gol kaydeden Almeida, Portekiz Milli Takım forması altında çıktığı 19 maçta ise 3 gol kaydetti.

Hugo Almeida çok beğendiğim forvet oyuncularından birisi. Werder Bremen'in rotasyonununda önemli isimlerinden. Bobo'nun talipleri artıyor ve gelecek iyi teklife hemen satılacak. Bobo'nun gidişiyle oluşacak açığıda Beşiktaş kaliteli bir isimle gidermek istiyor. Beşiktaş'ın tek santraforlu sisteminde Almeida yararlı olur. Arkasında güçlü hücum hattıyla Türkiye Ligi'nde önemli işler yapar. Kendisi Portekiz Milli Takımı'nda da forma giymekte. Beşiktaş'a yakışan, kaliteli transfer olacaktır. Ama bonservisi ne kadar bunu bilmiyoruz. Bremen Diego'nun satışıyla kasasına büyük para koymasına rağmen kadro olarakta güçsüzleşti. Elindeki iyi futbolcuları tutmak isteyecektir. Bu yüzden Almeida'nın transferini zor görüyorum. Gelirse eğer zamanında Carew transferi gibi heyecanlı bir transfer olacaktır. Yalnız Bobo'nun gidişiyle gelecek parayı komple Almeida'ya vermeyi düşünüyorlarsa Bobo'nun neden satıldığını sorgularım ben. Baktığım zaman Bobo mu Almeida'mı Almeida çok kaliteli olmasına rağmen riske girmem Bobo derim. Bekleyelim Beşiktaş'ta daha ne gibi gelişmeler olacak. Onlar bu aralar Mehmet Topuz meselesi ile yakından ilgileniyorlar. Ayrıca Beşiktaş'ın Almeida'nın yanı sıra Metalist Kharkiv'in Senegalli stoperi Papa Gueye ile ilgilendiği de belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir