17 Haziran 2009 Çarşamba

Sivasspor'da Transferde Büyük Oynuyor

Turkcell Süper Ligi ikinci sırada tamamlayan Sivasspor, transfer çalışmalarına devam ediyor. Kırmızılı beyazlı kulüp, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Erman Kılıç'a karşılık, Kanfory Sylla ve Herve Tum'u vermeyi kabul etti. Fenerbahçe'ye Fabio Bilica'yı verip, karşılığında Yasin Çakmak'ı alan Sivasspor yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Erman Kılıç'ı renklerine katmak istedi. İstanbul ekibinin teknik direktörü Abdullah Avcı, bu transfer karşılığında Kanfory Sylla ve Herve Tum takasının yapılmasını önerdi. İki kulüp arasında yapılan takas görüşmeleri devam ediyor. Erman Kılıç'ın sözleşmesi İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2010 yılına kadar devam ediyordu.

Bilica'yı Fenerbahçe'ye verdikten sonra Sivasspor'un Bilica gibi öne çıkan birçok futbolcusunu satabileceğini düşnüyordum. Bu yıl Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak olsalarda iki ön elemede de çok güçlü takımlar var. İlk ön elemeyi geçmeleri zaten sürpriz olurki, ikinci ön elemede rakipler daha da güçleniyor. Bu yüzden Avrupa hayallerini kuracaklarını düşünmüyordum. Tabi çıtayı koruyup gelecek sene ligde şampiyonluğa gidebilirler mi onu da bilmiyorum. Mehmet Yıldız, İbrahim Dağaşan, Sezer Badur, Musa Aydın gibi gözde futbolcularını hala takımda tutuyorlar. Gidenin yerini doldurmak içinde ilk olarak Yasin Çakmak'ı transfer ettiler. Bilica ve Yasin ne alaka diyeceksiniz ama bu işler belli olmaz. Servet Çetin'de düşüş döneminde Sivasspor'a gelmişti ve bugün Marsilya kendisine 8 milyon euro vermeye hazır durumda.

Sivasspor'un da Türkiye'de ses getirecek transferler yaptığına ilk defa şahit oluyorum. Bir futbolcu için büyük ödünler vermiş durumdalar. Erman Kılıç belki süper futbolcu gibi görünmesede bu sezon oynadığı futbolla adından çok söz ettirdi. Hücumun her iki kanadında da başarıyla oynayabiliyor. Sivasspor için yararlı olacaktır. Yalnız Sylla ve Tum karşılığında verilmiş. Bu iki futbolcuda banko olmasada Sivasspor için yararlı futbolculardı. Anlaşılan yabancı kontenjanını boşaltıp iyi futbolcular alma peşindeler. Avrupa'da ismi duyulmamış ama Sivasspor'a gelince yıldızını parlatan birçok futbolcu var. Nasıl bir transfer politikaları varsa çok başarılılar. Ben gidenin yerini rahatlıkla doldurabileceklerine inanıyorum. Erman Kılıç'da Sivasspor adına önemli katkılar verecektir. Tabi bu kadroyla Avrupa hayalden öteye geçmez ama çizgilerini koruyup üst sıralara oynamaları Sivasspor için başarı olacaktır.

1 yorum:

  1. Bu blogda ne zaman dahi anlamındaki "de"ler ayrı yazılmaya başlanacak, işte o zaman her şey çok daha güzel olacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir