16 Haziran 2009 Salı

Mesut Özil'e Milli Takım Tepkisi

Bugün Mesut Özil'e Milli Takım tepkisi diye haberleri okudum. Kendi internet sitesinde Alman Milli Takımı'nda oynayacağı için başarı dileklerinde bulunanların yanında Türk taraftarlar Türkiye'yi seçmediği için tepkilerini gösteriyor. Bazı kötü örnekler var bugün yabancı ülke Milli Takımlarını seçtikleri için pişman durumdalar. Mesela Malik Fathi veya Uğur Yıldırım örneklerden ikisi. Yalnız Mesut Özil'in durumu çok farklı kendisi Dünyanın en büyük gelecek vaad eden 50 futbolcusu arasında gösteriliyor. Bundesliga'nın yıldızı konumunda şimdi Diego'da ayrıldıki Werder Bremen'in bir numaralı futbolcusu oldu. Ayrıca Mesut tarzında futbolcuda Almanya'da önemli işler yapacaktır. Bu yüzden bu tercihi yaptığı için pişman olacağını düşünmüyorum çünkü Alman Milli Takımı'nda kendine yer bulmak için sıknıtıya düşmeyecektir. Hatta bir zaman gelecek Almanya'nın da bir numaralı futbolcusu olacak.

Yabancı ülkelerde yaşan futbolcularımızın bu Milli Takım seçme olaylarında aile yaşantılarının büyük önemi var. Almanya'da yaşayıpta Türk geleneklerini sürdüren birçok aile var. Bu ailelerden çıkan çocuklar olası Milli Takım tercihlerinde tercihlerini Türkiye'den yana kullanıyorlar. Çünkü aile Almanya'da yaşamasına rağmen kendi geleneklerini sürdürdüğü için çocuklarda otomatikman milliyetçi ruha sahip oluyorlar. Bazı ailelerde Almanya'da Almanlaşıyorlar. Türklük benliklerini bir anda yitirip tamamen oranın insanı durumuna geliyorlar. Mesut Özil'de bu örneğe giriyor Alman Milli Takımı'nı seçmesinde ailesinin rolünün büyük olduğunu düşünüyorum. Zaten yaşantısınada bakınca bunları söylemek mümkün. Hamit Altıntop ile Mesut Özil'i aklınıza getirin zaten dediğimi anlayacaksınız. Bu yüzden Mesut Özil'in Türkiye'yi tercih edeceğini düşünmüyordum. Gelse güzel olurdu tabiki ama Almanya'yı seçti diyede yerden yere vurmam. Mesut Özil'i ikna etmek için çok uğraştık, Fatih Terim'in bu konudaki çabasını biliyorum ama olmadı. Aile yaşantısı ve içindeki Türk milliyetçiliğinin çok üst düzeyde olmaması bu seçimi yapmasında etken oldu.

Almanya'dan yetişen birçok gurbetçi sporcumuz var. Gurbetçi futbolcular gelecekte Milli Takım'ımızın iskeletini oluşturabilir. Bu yüzden Türkiye Almanya'da ofis kurdu ve başına Erdal Keser getirildi. Erdal Keser gurbetçi futbolcuları takip ediyor ve Milli Takım'a raporlar sunuyor. Böylelikle genç yaşlarda bu futbolcuları Türkiye'ye kazandırabiliyoruz. Birçok futbolcuyu bu geç kalma yüzünden kaptırdık. Futbolcuların çoğu doğdukları ülkenin Milli Takım'ını seçmeye başladı ama bu sistemle önemli işler yapacağız.

1 yorum:

  1. Yazı bence çok yanlış ...
    bu çocuklara bu kadar yükleneceğinize o milli takım başındaki adamlara konuşun o kadar para almakla olmuyor bu işler boyşe cevherler var takip etmeniz lazım ...
    Mesut konusuda hani türk milli takımı istemişmi adamı bence isteseler ilk tercihi türkiye olacaktır çünkü o bir türk ! Mesut un yerinde olsam bende oyle yapardım . istemesseniz istemeyin . uğur yıldırım da aynı ersun yanal yüzüne ...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir