1 Haziran 2009 Pazartesi

Sportif Cümleler'in Altın 11'i


Sezonun bitmesinin ardından hepimizin kafasında sezonun 11'i belirmiştir. Bu sezon büyük çıkış yakalayan futbolcular oldu, bizim listeye almadığımız isimler arasında da mutlaka buraya girmeyi hakedenler olmuştur. Ama bizim 11'imiz bu yönde. Seçilen futbolcular hakkında her türlü eleştiriye açığız, yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz. Sportif Cümleler olarak seçtiğimiz 11'e gelirsek:

Rüştü Reçber: Süper Lig'de diğer kalecilere baktığımda 36 yaşına gelmesine rağmen hala en iyisi o. Bu sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğunda en büyük pay sahiplerindendi. Tecrübesiyle takıma çok şey kattı. Ayrıca ilerlemiş yaşına rağmen önemli kurtarışlarıyla Beşiktaş'ın vazgeçemediği isimler arasında.

Abdurrahman Dereli: Bu sezon Sivasspor'un altın çocuklarından birisi oldu. Sağ bek için kadroya onu yazmayı uygun gördük. Sivasspor'un bu sezon yaptığı önemli işlerde başı çeken futbolculardan birisiydi.

Fábio Alves da Silva Bilica: Süper Lig'i komple ele alırsak sezonun 11'ine değil en iyi beş futbolcusu arasına bile girerdi. Gösterdiği müthiş performans onun Fenerbahçe'ye transferinide sağlamış durumda. Sert oyunu, dominant yapısıyla Sivasspor'da önemli işler yaptı.

Eren Güngör: Kayserispor'un defans hattı çok başarılu bulunuyor bu başarınında önemli mimarlarından birisi Eren Güngör oldu. 21 yaşına rağmen önemli işler yapıyor ve büyük gelecek vaad ediyor. Fatih Terim onu Milli Takım'a da olmaya başladı. Büyük takımlarında gözde isimlerinden.

Hrvoje Čale: Bu sezon Trabzonspor'un önemli transfer başarılarından birisi oldu. Sol bek deyince ilk aklıma gelen isimlerdendi bu yüzden sol tarafa onu koyduk. Trabzonspor'un gösterdiği performansta önemli pay sahiplerinden olan Cale başarılı oyunuylada Avrupa'da birçok takımın gözdesi konumunda.

Fabian Ernst: Ligin devre arasında Beşiktaş'a geldi ve ligin bütün seyri değişti. Bana göre bu sezonun en değerli futbolcusu oldu. Onunla beraber Beşiktaş'ın sadece savunması değil bütün sistemi düzene oturdu. Ernst'in faydaları ayrıca diğer futbolcularada yayıldı. Beşiktaş'ın şampiyonluğunda en büyük pay sahibi bana göre.

Volkan Şen: Ligin ikinci devresinin en başarılı takımlarından olan Bursasspor'da Volkan Şen önemli işler yaptı. Ertuğrul Sağlam'ın da gelişiyle beraber büyük çıkış yakaladı. Şu an Fenerbahçe'nin transfer listesinede girmiş durumda. 22 yaşında ve o da büyük gelecek vaad ediyor.

Rodrigo Tello: Ligimizin en sağlam orta saha oyuncularından birisi durumunda. Beşiktaş'ın asist kralı oldu ve şampiyonluğunda büyük faydası vardı. Sol açıkta, orta sahanın ortasında önemli işler yaptı. 2 senedir Türkiye'de ve çok isabetli transfer olduğunu bizlere kanıtladı.

Harry Kewell: Arda Turan'ı mı koyayım Kewell'ı mı derken Kewell'da karar verdim. Sezonun bir bölümünü sakat geçirmesine rağmen oynadığı maçlarda önemli işler yaptı. Galatasaray'ın en değerli futbolcularından. Sadece saha içindeki performansı değil saha dışındaki hal ve tavırlarıylada.

Milan Baroš: Bu sezon gol kralı olan Baros hayatında atmadığı golü Galatasaray'da atmış durumda. Ligimizin en değerli forvet oyuncusu olduğunu bu sezon gösterdi ve sezon başında eleştirenlere cevabınıda vermiş oldu.

Taner Gülleri: Kocaelispor küme düşmesine rağmen Taner'in bu sezon yaptıkları herkesin aklında kalacak. Gol krallığında ikinci oldu, Kocaelispor için çok çabaladı ama takımını ligde tutamadı.

Ertuğrul Sağlam: Ertuğrul Sağlam'da bize göre yılın teknik direktörü olmuştur. Beşiktaş'tan ayrılmasından sonra geldiği Bursaspor'da büyük çıkış yakaladı ve son haftalara kadar Avrupa hedefini sürdürdü.

Bu sezon büyük beklentiler olan bazı futbolcular hayal kırıklığı oldu. Bu yüzden listeye sürpriz isimler girdi. Şu an Türkiye'de bir kadro yap deseler tabiki bu kadroyu kurmam ama bu sezon bizlere göre en önemli performansları gösteren isimler bunlar.

6 yorum:

  1. Gökhan Gönül herhangi bir kadroda her şekilde olmalı Burak..

    YanıtlaSil
  2. Bu sezonun en iyi kadrosu bu. Benim kadromu kursam farklı olur. Gökhan gönül tabiki bankom olur. Ama Abdurrahman Dereli sağ bekte bu sezon daha başarılı olduğu için hak etti bunu.

    YanıtlaSil
  3. Abdurrahman, helal olsun koçuma.

    YanıtlaSil
  4. Trabzonlu diye yapmayacağın şey yok :D Ama bencede helal olsun süper futbolcu.

    YanıtlaSil
  5. Ben 11e 11 demem içinde Arda olmayınca :D

    Güzel oldu ama ellerine sağlık (:

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir