23 Haziran 2009 Salı

Wimbledon Başladı

3. Grand Slam Turnuvası olan Wimbledon dün start aldı. Turnuva özellikle tek erkekler kategorisinde bu sene çok bir sürpriz beklemesede takipçilerini heyecanlandırmaya adı bile yetiyor. İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen ve 5 Temmuz'da sona erecek olan toplam 14,17 milyon Avro ödüllü turnuvanın ilk gününde, tek erkekler ve tek bayanların favori isimleri 2. tura yükseldi.

Tek erkekler kategorisinin Nadal'ın sakatlığı ile mutlak favorisi haline gelen İsviçreli Roger Federer ilk maçını tamda tahmin ettiğim gibi set vermeden geçmeyi başardı. Federer Tayvanlı rakibi Yen-Hsun Lu'yu 7-5, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek ilk turu geçti. Geçen yılın Avustralya Açık şampiyonu Sırp Novak Djokoviç ise rakibini 3-1 ile geçerek üst tura yükseldi. 7 numaralı seribaşı İspanyol Fernando Verdasco rakibini 3-0 ile geçerek, 9 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfried Tsonga 3-1 ile, 11 numaralı seribaşı Hırvat Marin Ciliç 3-0 ile, Roland Garros'da Nadal'ı yenerek büyük bir sürprize imza atan İsveçli Robin Soderling ise Lüksemburg'lu rakibini 3-1 ile geçerek 2. tura çıkmaya hak kazandı.


Asıl çekişme ise tek bayanlar kategorisinde yaşandı ve yaşanıyor. 4 Avustralya Açık, 1 Roland Garros, 2 Wimbledon, 3 de ABD Açık şampiyonlukları bulunan, 2 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams da Portekizli Neuza Silva'yı 6-1 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek, tur atladı. 4 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva rakibini 2-0 ile, 10 numaralı seribaşı Rus Nadia Petrova rakibini 2-0 ile, 12 numaralı seribaşı Fransız Marion Bartoli rakibini yine 2-0 ile yenerek 2. tura yükselirken, 8 numaralı seribaşı Belarus'dan Victoria Azarenka rakibinin sakatlanmasının ardından hükmen galip sayılarak üst tura yükseldi. Turnuvanın favorilerinden biri olan ve 24 numaralı seribaşı olarak turnuvaya katılan Rus Maria Sharapova da Ukraynalı Viktoriya Kutuzova'ya 7-5 ve 6-4'lük setlerle galip gelerek, tur atladı.

Favorilerin kazandığı turnuvada ilk gün hiç bir sürprize yer vermeden sona erdi. Bugünkü maçlar ile devam edilecek. Bu arada takip etmek isteyenlere duyrulur maçlar Eurosport'tan yayınlanıyor Türkiye'de ise Trt 3 bu işi üstlenmiş durumda. Bugünkü maçlar Türkiye saati ile 13:00'da başlayacak. Bugünkü maçları ve saatlerini Sporx'in hazırladığı flash uygulaması ile takip edebilirsiniz. Herkese iyi seyirler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir