24 Haziran 2009 Çarşamba

Yeni Dev Adam Thornton(mu?)


Basketbol Milli Takımı'na "devşirme skorer" arayışları sürerken, Mersin BŞB'li Chris Lofton ve CSKA Moskovalı Trajan Longdon'dan sonra Efes Pilsen ile şampiyonluk sevinci yaşayan bir başka ABD'li Bootsy Thornton da listeye girdi.

Milli Takım coachu Bogdan Tanjevic'in "olmasa da sıkıntı yaşamayız söylemine karşın Basketbol Federasyonu'nun yabancı bir kısa forvetle bu açığı kapama çabaları devam ediyor. Mersin'de başarılı bir sezon geçiren Lofton'ın "üst düzey maç oynama" eksiği nedeniyle ikinci plana atılmasının ardından CSKA Moskova'nın süper forveti Trajan Langdon'a yönelen federasyon, Beko Ligi final serisinde Fenerbahçe Ülker'e karşı Efes Pilsen formasıyla mükemmel bir performans sergileyen ABD'li Bootsy Thornton'u listeye aldı.


Htspor' da gördüm bu haberi. Devşirme oyuncu merağı başlamıştı federasyonda. Şimdi adaylar arasına Bootsy Thornton' da katılmış. Haberin doğruluğundan emin olmasak da bir değerlendirelim istedik.

Thornton bildiğiniz gibi Efes Pilsen ile Fenerbahçe arasında oynanan final serisinin en değerli oyuncusu seçilmişti. Kalitesi tartışılmayacak bir oyuncu ama bizim o görevleri yapabilecek bir oyuncu çıkaramamamızda düşünülmesi gereken bir konu.

Şimdilik devşirme oyuncu için dört aday var gibi görünüyor. Bunlardan illaki biri seçilecekse benim oyum Thornton' a gider. Solomon' u kesinlikle istemiyorum. Özellikle final serisinde saçmalamanın sınırlarını zorladığını hep beraber gördük. Finalin kaybedilmesinin baş sorumlularındandı bana göre. Lofton' a gelirsek haberde belirtilmiş zaten, üst düzey maç konusu. Ayrıca milli takımımızda, Mersin' de kullandığı kadar şut kullanabilir mi? Bu yüzden Lofton' a da pek sıcak bakamıyorum. Longdon' un da nedense geleceğini düşünmüyorum. Ne diyelim; hangisi faydalı olacaksa onu devşiririz umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir