8 Haziran 2009 Pazartesi

Yeni Kral Button

İstanbul'dan motor sesleri gelip geçti bu haftasonu. İstanbul Park'ta 3 sezondur üstüste hep Massa'nın üstünlüğünü izledik. Bu yarışta ise sezonun yeni prensi Jenson Button oldu. Yarışı 1:26:24.848'lik derecesiyle birinci sırada bitirerek bu sezon yapılan 7 yarışın 6'sında kürsünün en üstünde yer almayı başardı. İkinci sırayı ise 1:26:31.562'lik derece ile Mark Webber olurken üçüncü sırayı 1:26:32.309 ile yarışa pole pozisyonda başlayan Sebastian Vettel aldı. Yarışa ait bir kaç dipnot vermek gerekirse; pole pozisyonda yarışa başlayan Vettel ilk turda Button'a geçildi. Yarışı 3. sırada tamamlayarak elindeki fırsatı kaçırdı. Barrichello ve Fisichella yarışı tamamlayamayan iki pilot olurken Barrichello bitime 10 tur kala yarışı bırakırken, Fisichella henüz 5. turda pite girerek yarışı bırakan ilk isim oldu. İstanbul Park sonucunda pilotlarda ilk üç sırada Jenson Button 61 puan ile birinci, Rubens Barrichello 35 puanla ikinci, Sebastian Vettel 29 puanla üçüncü sırada tamamlarken takımlar sıralamasında ilk üç sıranın birincisi 96 puan ile Brawn GP, ikincisi 56.5 puan ile Red Bull Racing, üçüncüsü 32.5 puan ile Toyota oldu.

5 yorum:

  1. istanbul'un değil de bu senenin kralı olduğu kesin, asıl ben silverstone'u merak ediyorum, hamiton'ın esamesi okunacak mı, yoksa her yerde jenson ismini mi göreceğiz? kupayı da çok estetik yapmışlar, bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. Aslında bu sezon diğer takımların başarısız oluşu Button'ın öne çıkmasına sebep oldu şüphesiz. Fırsatçılık böyle bişey olsa gerek (:

    YanıtlaSil
  3. Serap hanım yorumunuz ilginç geldiği için yazıyorum, formula 1 zaten böyle bir şey, yakalayamazsanız tur bindirilen takım olursunuz, fırsatçılık neresinde anlayamadım, geçen sene honda vardı ve 2008'deki aracı geliştirmeyi bıraktılar ve 2009'a odaklandılar, honda çekildi, ross brawn takımı satın aldı ve şimdi de üzerinde yaklaşık bir sene çalışılmış bu harika araçları ortaya çıktı, brawn taraftarı değilim hatta sezonun böyle domine edilmesinden de rahatsızım ama illa bir suçlu aranıyorsa bernie ve max'tır, kullanılan çift katmanlı difüzöre daha test aşamasında onay verilmeseydi, diğer takımlar da rahatlıkla yakın seviyede yarışacaklardı, bugün belki massa 4. zaferinin tadını çıkaracaktı

    YanıtlaSil
  4. Fırsatçılıktan kastım Formula'nın Ferrari gibi McLaren gibi en baba takımları dökülürken Button'ın ortaya çıkması. Mesela Massa biraz daha ön plana çıkabilseydi daha çekişmeli yarışlar izleyebilseydik fena mı olurdu? Yok işte bu takımlar geride kalınca Formula'nın tadı tuzuda kalmadı bence.

    YanıtlaSil
  5. ben de aynı şeyi söylüyorum zaten, son yarışta barichello ve biraz da piquet hareket getirdi o kadar, ama bu duruma da fırsatçılık denmese gerek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir