19 Temmuz 2009 Pazar

19 Temmuz Kutlu Olsun


Fenerbahçe camiasının son yıllarda kutladığı ''19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü'' 18 Temmuz Cumartesi günü Fenerbahçe Ankara Tesisleri'deki gala kokteyliyle kutlanacak. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaptırdığı tesis, 18 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00'da düzenleyeceği kokteyl ile ''19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü''nü kutlamaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertli taraftarların son yıllarda her Temmuz ayının 19'unda kutladığı '19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü'nünde çeşitli etkinliklerin ve konserlerin olacağı belirtildi. Fenerbahçe'nin geçen yıl temelini attığı Gölbaşı Tesisi, 1 yılda tamamlanarak, kısa bir süre önce üyelerine merhaba demişti.

Her sene 19 Temmuz'un Fenerbahçe'nin kuruluş yılı olan 1907 ile örtüşmesinden dolayı Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak kutlanır. Bu senede gelenek bozulmuyor. Futbol takımı ve teknik heyetin saatler 19.07'yi gösterirken otellerinde pasta keserek bu anlamlı günü kutlayacağı bugün için bizde ezeli rakip ebedi dost Fenerbahçe'ye tebriklerimizi iletiyoruz. Türkiye Kupasız geçirilecek bir sene daha sizinle olsun (:D) bu şakamada alınıp tepki vermeyeceğinizi umuyorum. Şaka yaptığımı tahmin ediyorsunuzdur. Nice 19 Temmuzlar dilerim. Çünkü biliyorum ki Galatasaray'sız Fenerbahçe ve Fenerbahçe'siz Galatasaray hiç eğlenceli olmazdı aslında.

19 Temmuz'un Fenerbahçe'lilerin gününden aslında daha büyük bir önemi var. Bugün Türkiye'de dumansız hava sahası adına büyük bir adım atılıyor. Açık ve kapalı alanlarda sigara içme yasağı uygulanacak. Ben kendimi bildim bileli uslanmaz bir yeşilaycıydım. Ne alkole ne de sigaraya prim verdim. Bu sebep yüzünden aile büyükleri ile savaştım. Bir insanın kendini bile bile zehirliyor olması bana hiç mantıklı gelmedi. Üstüne üstlük sigarayı içen yalnız kendine değil etrafındakilere de zehirliyor. Bu yüzden yeni yasak iyi oldu. Fenerbahçe'liler üstüne alınmasın ama bu yazının asıl amacı sigara yasağını kutlamaktı. Kararı alanlara sonsuz teşekkürlerimi iletmeyi bir borç bilirim. Yaşasın dumansız hava sahası. Yaşasın tertemiz bir Türkiye.

2 yorum:

  1. Merhaba. Öncelikle tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. Güzel bi yazı olmuş. Ezeli rekabet G.Saray'la güzel, tabi ara sıra dokundurmalar olacak T.K gibi :)
    mesela bizler 6 kasımı da kutluyoruz o zaman da tebrik yazısı bekleriz :) tabi bu da şakaydı, sizin yaptığınız gibi:)
    Tekrar yürekten teşekkürler. Saygı duyan, her zaman saygı görür.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba..
    Güzel yorum için ben teşekkür ederim. 6 Kasımda tebrik falan yok :) Dokundurmalara gelince rekabette böyle güzel kabul edersiniz ki :)

    Saygı bizden..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir