29 Temmuz 2009 Çarşamba

Avrupa Sivasspor İçin XL

2 sezondur ligimizde fırtınalar estiren Sivasspor iş Avrupa arenasına geldiğinde yokları oynuyor. Geçtiğimiz yıl Intertoto Kupası'nda da Braga önünde umulmayan mağlubiyetler almışlardı. Bu yıl ise statüye baktığımızda Şampiyonlar Ligi'ne katılmaları zordu ama en azından bir tur geçip Avrupa Ligi'ne katılmak mümkündü. Bülent Uygun'da zaten öncelikli hedef olarak bunu gösteriyordu. Kuralar çekildiğinde Anderlecht çıktığında bir an sevindim çünkü eşleşebileceği en kolay rakip oydu. Yine de favori değildi ama ilk maçın deplasmanda olması ve Belçika'da yaşayan Türk'leri falan düşünürsek olmaz diye birşey söz konusu değildi. Bunun neticesinde yeni transferler yapıldı, takımın geçtiğimiz sezondan daha iyi olduğu izlenimi verildi ve güçlü takımlarla hazırlık maçları oynandı. Hazırlık maçlarına dair tek diyebileceğim söz Sivasspor hazırlık maçlarının bile ağırlığını kaldıramadı. Kaldı ki Anderlecht'e kafa tutacaksın.

Maça bakarsak Sivasspor eksik futbolcularının neticesinde farklı bir sistemle oyuna başladı. Mehmet Yıldız ve Sezer Badur'un eksiklikleri çok fazla arandı. Bu futbolcular olsada Sivasspor'un başarılı olacağını düşünmüyorum ama orta sahada bir tane top tutamamaları ve hücum hattında Ersen Martin olsun, Kamanan olsun hiç verim alamamaları gözden kaçmadı. Sanki Mehmet Yıldız oynuyor gibi defansın arkasına top sarkıtmaya çalıştılar ve forvetlerle rakip savunmayı hep baş başa bıraktılar. Hücum organizasyonu olsun, savunma organizasyonu olsun Sivasspor tamamen sıfırdı. Ersen Martin sırtı dönük top alıyor gidemiyor, Kamanan aynı şekilde. Bu futbolculara yandan orta açacaksın birşeyler üretmelerini bekleyeceksin. Kamanan biraz daha güçlü, süratli ama sırtı dönük oynayamaz. Ersen Martin eski bildiğimiz pivot santraforlardan. Anlayacağınız Sivasspor alakasız bir sistemle, kimin ne yaptığı belli olmayan şekilde maça çıktı ve Anderlecht'in şovunu izletti bizlere.

Anderlecht'in savunmasına ve kalecisine koskoca maç hiç iş düşmedi. Sivasspor'un çoğu hücumu da ofsaytla kesilince rakip takımın futbolunu izledik. Orta sahada Biglia özellikle mükemmel oynadı. Galatasaray'la adı bu yaz döneminde anılıyordu bu futbolu izledikten sonra keşke gelseydi diyorum. Suarez, Boussoufa Sivasspor'un olmayan savunmasına karşı harika hücumlar yarattılar. Sivasspor'un savunmasını zaten konuşmaya gerek yok çünkü tamamen evlere şenlik durumdaydılar. Koskoca maç takıma bakıyorum hakkında olumluyu da geçtim vasat diyebileceğim bir tane futbolcu yok.

Bülent Uygun çok fazla antipatik olmaya başladı. Söylemleri, konuşmaları kimsenin hoşuna gitmiyor. Bu maç öncesinde de çok iddalı konuşuyordu ve sanki 40 yıllık Avrupa tecrübesi varmış gibi hareketler içindeydi. Bu büyük özgüveninin sonucunu da 5-0'la ödedi. Maç sonunda da suçunu kendisi kabul etti zaten. Takımın transfere ihtiyaç duyduğunu falan söylüyor ama bunları geçecek. Sivasspor geçtiğimiz sezondan çok kötü durumda. Gerçi Sivasspor'un işi ne zaman bitti desek zirveye oynuyorlar ama bu sefer gerçekten durumları çok kötü.

1 yorum:

  1. 5 yer 6 yemez onun takımı.. Kimse kusura bakmasın ama hiç üzülmedim çocuk gibi bi ona bi buna saldırmamayı öğrensin biraz Bülent Bey..

    O değilde başlık şahane :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir