27 Temmuz 2009 Pazartesi

Boğazda Tenis Keyfi


İstanbul önce bu haftasonu başlayan WTA Tour İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nın 5.'sini sonrada Kasım ayında Asya-Avrupa All Star Masa Tenisi Turnuvası'na ev sahipliği yapacak. Dün sabah saatlerinde Asya-Avrupa All Star Turnuvası'nın tanıtımı için Dünya ve olimpiyat şampiyonu Çinli Lui Guoliang ile Avusturyalı dünya şampiyonu Werner Schlager, Asya ve Avrupa'yı birleştiren Boğaziçi Köprüsü'nün tam ortasında gösteri maçı yaptı.

Tenis için asıl önemli turnuva ise WTA Tour. Bayanlarda Dünya Klasmanı'nın en önemli isimlerinin katıldığı müsabakalar bugün itibariyle başladı. Bu seneki turnuva İstanbulda'ki 5. turnuva olacak. Geride bırakılan 4 turnuva mayıs ayında ve Roland Garros'tan önce yapılmıştı. Bu sene ise Temmuz'a sarktı maçlar. Temmuz sonu dolayısıyla Ağustos başında yapıldığından olsa gerek bu sene akşam maçlarıda yapılacak.
İstanbul Cup'ta geçen yıl finalde Rus Elena Dementieva'yı mağlup eden Polonyalı Agnieszka Radwanska şampiyon oldu. Ataköy'de 2005 yılında yapılan ilk turnuvada Venus Williams, 2006 yılında Shahar Peer, 2007 yılında ise Elena Dementieva turnuvada mutlu sona ulaştı.

WTA Tour İstanbul Cup 2009 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda ana tablo maçları öncesi Rus tenisçi Vera Zvonareva ile İpek Şenoğlu İstinye Park Alışveriş Merkezi'nde kurulan mini kortta kısa bir gösteri maçı yaptı. Turnuvaya bir gün kala katılacak isimlerde netleşmeye başladı. Turnuvanın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, WTA Tour sıralamasında 38. olan Errani ile 50. sırada bulunan Groenefeld'in sakatlıkları nedeniyle turnuvaya katılamayacaklarını bildirdikleri belirtildi. Açıklamada ayrıca, WTA Tour'da 45. sıradaki İtalyan Roberta Vinci, Avustralyalı Jelena Dokiç ve Kazak Galina Voskoboeva'nın da turnuvaya katılamayacağı kaydedildi. İstanbul Cup'a bu tenisçilerin yerlerine Polonyalı Marta Domachowska, İsviçreli Timea Bacsinsky, Alman Angelique Kerber, Çek Sandra Zahlavova ve Hollandalı Arantxa RUS ana tabloya dahil edildi. Türk tenisçi Başak Eraydın, Gürcü rakibi Manana Shapakidze'ye 2-0 yenilerek turnuvaya veda eden ilk tenisçilerden oldu malesef. Bir diğer Türk raket olan Melis Sezer Belaruslu rakibi Ekaterina Dzehalevich'le karşılaştı ve maçtan 2-0 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti.

Turnuvadaki ilk maçlar;

Vera Zvonareva - Mariya Koryttseva
Patty Schnyder - Rossana de los Rios
Aravane Rezai - Viktoriya Kutuzova
İpek Şenoğlu - Maria Elena Camerin
Pemra Özgen - Rus Arantxa
Çağla Büyükakçay - Lucie Hrdecka arasında oynanacak.

ps: Maçlar malesef yine Dsmart-CnnTürk ortak yayını olacak. Malesef diyorum çünkü CnnTürk'teki yayınlarda şifreleniyor. Wimbledon'da olduğu gibi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir