27 Temmuz 2009 Pazartesi

Jia Perkins Galatasaray'da

Galatasaray bayan basketbol takımı uzun süredir gündeminde olan Jia Perkins ile sözleşme imzaladı. Şutör guard olarak görev yapan 27 yaşındaki Perkins, 1.73 metre boyunda. Augustus'un şanssız sakatlığı sonrasında onun dönüşüne kadar, Augustus'un yükünü sırtlayacak oyuncuya ihtiyacımız vardı. Bu açıdan baktığımızda Jia Perkins çok isabetli bir transfer olarak gözüküyor. Ayrıca 2 numara oynamasının yanında oyun kurucu olarak da görev alabiliyor. Işıl'ın da bir süre sakat olacağını düşünürsek Nilay Yiğit'le birlikte guard rotasyonunu da oluşturabilirler. Augustus'un dönüşüyle birliktede Jia Perkins bir numara kaydırılabilir. Elimizde çok kaliteli kısalar olduğu için birçok guard kombinasyonları yapmamız mümkün oldu.

Geçtiğimiz yıl Euro Cup'ta şampiyon olduktan sonra Eurolegue'de mücadele edeceğimiz için çok geniş ve güçlü kadro kurmamız gerekiyordu. Euro Cup ile Eurolegue arasında oynanan basketbol çok farklı. Eurolegue'de çok güçlü ve sert ekipler bulunuyor. Bunun içinde Galatasaray elini çabuk tutup Eurolegue ayarında takım kuruyor. Şu an baktığımızda geçtiğimiz sezondan daha güçlü olduğumuz kesin. Taraftarlarla arası açık olsada Zafer Kalaycıoğlu tecrübeli ve kaliteli bir coach. Gelmesini bende istemezdim ama geldikten sonrada yapabileceğim bir şey yok. Aynı şekild eski Fenerbahçe'li Nilay Yiğit'te takıma katıldı. Ahmet Dedehayır söylediği sözlerin arkasında asla durmuyor. Bence Zafer Kalaycıoğlu'ndan çok Dedehayır üstünde yoğunlaşmalıyız. Takıma yeniden dönersek Işıl ve Augustus'un uzun sürece sakatlıkları Galatasaray için çok kötü oldu. Onlar dönene kadar yani Ocak ayına kadar mümkün olan en az kayıpla mücadele etmek zorundayız. Ligde ve Eurolegue'de asıl mücadele Ocak ayında başlayacak. Jia Perkins'in kariyerine ve yaptıklarına bakacak olursak:

Doğum Tarihi: 23 Şubat 1982 Boy: 1.73 Mevki: Şutör Guard

Kariyeri
2004-05 Charlotte Sting
2005-09 Chicago Sky

Texas Tech mezunu Jia Perkins, son 4 yıldır WNBA'de Chicago Sky forması giyiyor. Bu sezon 15.3 sayı ortalaması yakalayan Perkins, WNBA'in en skorer 11. oyuncusu durumunda. 18 maçın tamamına ilk beş başlayan Perkins, ortalama 29.5 dakika süre alırken 3.9 ribaund - 3.4 asist - 2.4 top çalma istatistikleriyle WNBA'in en etkili 13. oyuncusu. Geçen hafta All Star maçında da forma giyen Perkins, Doğu takımında 19 dakika süre alırken 16 sayı - 5 asist - 4 top çalma ile oynadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir