12 Temmuz 2009 Pazar

Bronz Kazanıyoruz Haberimiz Yok


Türk yöneticilerden defalarca antrenörünün de Belgard'ta yanında olmasını istediğini, ancak bu talebinin karşılanmadığını, oysa diğer atletlerin antrenörlerinin yanında olduğunu ifade eden Erişmiş, ''Antrenörüm yanımda olsaydı kesinlikle gümüş madalya alırdım. Finalde koştuğu tüm atletlerin antrenörleri yanındaydı. Koşu içinde birçok taktik varyasyon yaptılar. Ancak benim antrenörüm yanımda olmadığı için yüreğim buruk şekilde yarıştım'' diye konuştu. Belindeki sakatlık ve sağ ayağındaki ağrılar dayanılmaz acı vermesine rağmen koştuğunu ve buna rağmen iyi derece yaptığını vurgulayan Erişmiş, ''Ancak daha iyisini de yapabilirdim. Bundan sonraki hedefim antrenörümle birlikte Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'nda iyi derece yaparak madalya kazanmak'' diyerek sözlerini tamamladı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta devam eden Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda, dün gece Kızılyıldız Stadı'nda 3 bin metre engelli koşusunda Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Türkan Erişmiş, ''Üvey evlat muamelesi görüyorum'' dedi. Diğer sporlara olan bu ilgisizliğimiz ne olacak bilmiyorum. Sadece futbola olan bu tutkumuz futbolun sihrinden mi yoksa diğer sporların çekici olmamasından mı bilinmez ama artık ben bile atletizme eğildiysem demekki olumlu yönde gelişme var. Futboldan başka spor izleyemem gibi gelirdide bana her zaman o yüzden diyorum. Dilerim bu dalga dalga yayılırda herkes diğer sporlarada ilgi gösterirler. Bronz madalya alıyoruz haberimiz olmuyor. Baksanıza sabah yazısı oldu. Öz eleştri yapmak gibi olacak bu yazı biraz, belkide günah çıkarma..

Öte yandan madalya sıralamasından 140 ülkeden yaklaşık 9 bin sporcunun iştirak ettiği dev organizasyonun bitmesine bir gün kala Türkiye, topladığı 1 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya ile genel sıralamada 30. sırada bulunuyor. Oyunlarda 26 altın, 19 gümüş ve 27 bronz madalya ile Rusya birinci, 20 altın, 19 gümüş ve 31 bronz madalya ile Japonya ikinci ve 20 altın, 20 gümüş, 15 bronz madalya ile Çin üçüncü sırada yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir