12 Temmuz 2009 Pazar

Tour De France

Dünyanın en prestijli bisiklet turnuvası Tour De France Fransa'da tüm hızıyla devam ediyor. Temmuz sıcağında 4 Temmuz cumartesi günü Monaco'da yapılan yarış ile başlayan Fransa Bisiklet Turu, 21 Temmuz'da her zaman olduğu gibi Paris'in ünlü Champs-Elysee meydanında sona erecek. Sporcular, geçecekleri 21 etap sonunda tam 3.460 kilometre yol kat edecekler. Turun ilk gününde zamana karşı yapılan 15.5 kilometrelik etabın galibi 19 dakika 32 saniyelik ile, Team Saxo Bank adına yarışan İsviçreli Fabian Cancellara oldu. Otoritelerin favori gösterdiği Alberto Contador ikinci olurken, üçüncülüğü Bradley Wiggins elde etti. Fransa Bisiklet Turu'nda daha önce 7 kez aralıksız şampiyon olan efsane sporcu Lance Armstrong ise 20 dakika 12 saniye ile tamamladığı etapta 10. olabildi.

İlk gün birinci olarak sarı mayoyu alan Cancellara ikinci günde de birinci olmamasına rağmen yarışı ana grubun içinde tamamladığı için sarı mayolu olma ünvanını korudu. Fransa Bisiklet Turu'nun ikinci gününde Columbia takımından Mark Cavendish güldü. Britanya'ya bağlı Man Adası'nın sporcusu olan Cavendish, 187 kilometrelik Monaco-Brignoles arasındaki etabı 4 saat 30 dakika 2 saniye tamamlarken, yeşil mayoyu ele geçirdi. İkinciliği Amerikalı Tyler Farrar, üçüncülüğü ise Fransız Romain Feillu elde etti. 2005 yılından sonra yeniden spor hayatına dönen Lance Armstrong ise etabı ana grupla tamamladı, genel klasmanda 10. sırada yer aldı.

Fransa Bisiklet Turu'nun Marsilya ile La Grande Motte arasındaki 196.5 kilometrelik üçüncü etabını Mark Cavendish kazandı. İngiliz bisikletçi, son metrelerdeki sprintte Norveçli Thor Hushovd ve Fransız Cyril Lemoine'i geride bırakarak 5 saat 1 dakika 24 saniye ile üst üste ikinci etap birinciliğini alırken, güne genel klasmanda 10'uncu sırada başlayan efsane sporcu Lance Armstrong üçüncü sıraya kadar tırmandı. Fransa Bisiklet Turu'na 3 yıl sonra dönüş yapan 38'lik Armstrong genel klasmanda 3'üncülüğe yükseldi. Genel klasmanda liderliğini koruyan Cancellara arayı açtı. Cancellara, 2. Martin'in 33, 3. Armstrong'un 40 saniye önünde sarı mayoyu korurken, favorilerden Contador, Armstrong'un 19 saniye gerisinde 4'üncülüğe geriledi.

Fransa Bisiklet Turunun dördüncü etabı olan Montpellier'de ise ABD’li bisikletçi Lance Armstrong’un, takımı Astana’nın en iyi zamana imza atmasına rağmen, sarı mayoyu kılpayı kaçırması güne damgasını vurdu. 39 kilometrelik yarış sonunda Astana, 3 etap sonunda sarı mayoyu kaptırmayan İsviçreli Fabian Cancellara’nın takımı Saxo Bank’ın 40 saniye önünde 46 dakika 29 saniyelik zamanla birinci olmayı başardı.

Fransa Bisiklet Turu'nun 9 Temmuzda İspanya'ya geçilen 6. etabının galibi Thor Hushovd oldu. Norveçli sporcu müthiş çekişme yaşanan yarışın sonunda attığı sprintle Gerone-Barselona arasındaki 181.5 kilometrelik etabı ilk sırada tamamladı. İki yıldır ilk kez etap birinciliği kazanan Hushovd 6. kez Fransa Turu'nda etap kazandı. Bu etabı 10. sırada bitiren Fabian Cancellara genel klasmandaki birinciliğini koruyup sarı mayoyu çıkarmezken, etabı 27. sırada aynı zamanla tamamlayan Lance Armstrong da ikinciliğini sürdürdü.

Fransa Bisiklet Turu'nda dün Barcelona ile Arcalis arasında yapılan, 224 kilometrelik 7. etabı Fransız Brice Feillu, 6 saat 11 dakika 31 saniyelik zamanıyla kazandı. İsviçreli Fabian Cancellara ilk etaptaki zaferinden beri taşıdığı sarı mayoya veda etti. Sarı mayonun yeni sahibi 25 saat 44 dakika 32 saniyelik toplam zaman ile İtalyan bisikletçisi Rinaldo Nocentini oldu. Cancellara, genel klasmanda 39. sıraya indi. ABD'li Lance Armstrong ise genel klasmanda Nocentini'nin 8 saniye gerisinde kalarak, 2.'liği takım arkadaşı İspanyol Alberto Contador'a bırakıp, üçüncülüğe geriledi. Etabı, Fransız Christophe Kern 2., Alman Johannes Fröhlinger ise 3. sırada tamamladı.

Eğer bisiklet ilginizi çeken sporlar arasındaysa turnuvayı eurosport kanalından Türkiye saati ile 15:30'da canlı izleyebileceğiniz gibi tekrarınıda 23:00'den sonra izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir