30 Temmuz 2009 Perşembe

CA Boca-Manchester United / Bayern Munich-Milan



Audi'nin 100. kuruluş yılı etkinliklerinde düzenlenen Audi Cup dün akşam oynanan iki karşılaşma ile başladı. Önce Boca Juniors; Manchester United ile, sonra Milan; Bayern Munich ile Allianz Arena'da karşılaştılar. Manchester United 2-1 kazanarak finale yükselirken Bayern aslında ciddi bir sürprize imza atarak Milan'ı 4-1 ile geçti ve ikinci finalist olmaya hak kazandı. Üçüncülük maçı Milan ile Boca arasında bu akşam 19:00'da oynanacak. Final maçı ise Manchester ile Bayern arasında 21:30'da oynanacak. İki maçta Ntv-NtvSpor ortak yayınından şifresiz izleyenlerle buluşacak.

Akşamın ilk maçı 19:30'da Manchester United ile Boca Juniors arasındaydı. Asya turundan yeni dönmüş bir Manchester vardı sahada. Ayrıca Tevez'siz, Ronaldo'suz ilk ciddi maçına çıkıyordu. Maça Kuszczak, O'Shea, Cathcart, Brown, Fabio, Valencia, Carrick, Anderson, Park, Rooney, Macheda onbiriyle başlayan Manchester ilk 10 dakika oyunun hakimiydi. Sonraki 15 dakikayı Boca'nın ataklarıyla kendi sahasında kabul etmeye başlamıştı ki Anderson'un yukarıdaki videoda da gördüğünüz mükemmel golü imdada yetişti. Maçın şüphesiz en dikkat çeken isimlerinden birisi benim ilk defa Manchester formasıyla izlediğim Valencia oldu. Ki maç boyunca sürdürdüğü etkili futbolunu birde golle süsledi. Şimdiden yeni Ronaldo, yeni 7 numara olarak anılmaya başlandı ki ben Owen yerine Valencia'nın almasından yanaydım 7'yi zaten. Boca'nın etkisiz kalmasındaki en büyük sebep Palermo'nun Riquelme'yi ataklarda besleyememesiydi. Yinede Insua 55. dakikada bir gol bulmayı başardı. Manchester için hep bir sistemleri var tıkır tıkır işliyor, ne Ronaldo'nun ne de Tevez'in yokluğunu hissedecekler dedik durduk. Bunun doğru çıkmasının haklı gururunu yaşıyorum ben bu cümleleri kurarken. Ronaldo'suz ilk ciddi maçta frikikten mükemmel bir gol atılması (tamam birazda direğin yardımıyla ama gol goldür) benim için çok mutluluk verici oldu. Park ve Anderson'a gün doğdu diyebiliriz. Rooney'de takımın yeni prensi oldu çıktı maçın gizli yıldızıydı. Bir diğer yıldız adayıda Macheda 17 yaşında velet ama maşallah oda kusursuza yakın oynadı dün akşam.

Akşamın ikinci maçında ise 21:30'da Bayern Munich ile Milan karşı karşıya geldi. Amerika'daki "World Football Challenge" turnuvası yorgunu Milan; Bayern'e 4-1 yenilerek 3.lük maçı oynamaya hak kazandı. Sezon sonunda Van Gaal'i teknik direktörlük koltuğuna getiren Bayern'in ilk ciddi sınavında ve yeni formalarıyla bu galibiyeti bilhassa seyircisinin önünde alması çok büyük bir güven kazandırdı. Ribery'de bu maçı tribünden takip etti bu arada sakatmış sanıyorum. Onsuz kazanabildiklerinide gösterdiler ki bu çok mühim. Maçın ilk 80 dakikasını kaldır çöpe at. Tamam ataklar falan oldu heyecanlı bir maçtı ama asıl olay 80. dakikadan sonra koptu. Maçın ilk golünü 12. dakikada Müller ile bulan Bayern 80. dakikada Schweinsteiger ile ikinci golü buldu. Bu gole Pirlo'nun yanıtıda gecikmedi. Hemen bir dakika sonrada Pirlo'nun golünü izledik. Pirlo'nun golü ile ilgili ilginçte bir anektodum var. Burak'ın bu maçtan haberi yoktu. Tam Pirlo'nun golü oldu telefonuma bir sms düştü. Burak'tandı mesaj. Burayı diyalog olarak okumanız lazım;
Burak; "Frikikte Pirlo'nun üstüne tanımam"
Ben; "Evet ama golü frikik atmadı ki"
Burak; "Ne golü"
Ben; "Ya işte Bayern'le Milan maç yapıyor ya tam mesaj attın Pirlo gol attı sakın haberim yok deme"
Burak; "Yoktuki :D"
Ortağım diye demiyorum ama temiz kalpli adamdır :) Neyse maça devam. Maç böyle bitecek diye düşünenlerden biri bendim ama yanıldım. 89. dakikada Sene Milan'ı bitiren golü attı. Artık oyun disiplininden tamamen kopan Milan'a öldürücü darbeyi ise maçın gol perdesini açan Müller vurdu. Daha biz Sene'nin golünün tekrarını izlerken Ercan Taner 4. golü anlatmıştı bile.

Akşamki maçları izlemenizi öneririm. Sizi bilmiyorum ama ben Manchester'ı izlemeyi özlemişim. Finalede yükseldi değmesin kimse Serap'ın keyfine. Sezona kupayla başlamakta güzel olur hani. Tekrar anımsatmakta fayda var Milan-Boca maçı 19:30'da, Man U-Bayern maçı 21:30'da Ntv-NtvSpor ortak yayınında. Herkese iyi seyirler dilerim şimdiden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir