30 Temmuz 2009 Perşembe

Carrusca Yeniden Estudiantes'te

Carrusca'nın Galatasaray'da varlığıyla, yokluğu bir oldu ve sonunda eski kulübü Estudiantes'e geri döndü. Estudiantes'de oynadığı 5 sezonda yıldızlaşan ve Dünya futbolunun geleceğe yönelik en büyük umutlarından birisi olan Carrusca'nın Avrupa macerasıda şimdilik bitmiş oldu. Galatasaray'a gelmeden önce Arjantin u-20 Milli Takımıyla 13 maça çıkmıştı. 17 yaşında yükseldiği A takımında ise 103 maçta forma giymiştir. Galatasaray'a geldiğinde henüz 23 yaşındaydı ve kendisiyle 5 senelik sözleşme imzalanmıştı. Galatasaray'ın amacı Carrusca'yı Dünya piyasasına sunup ondan büyük paralar kazanmaktı. Yalnız Carrusca'nın şanssızlığı Arda Turan'ın parlaması oldu. Arda formayı kapınca bir daha bırakmadı. Carrusca'da fizik, mücadele bakımından çok güçsüz bir futbolcuydu ve kendini gösterecekte fırsatı olmadı. Gerçi Carrusca Galatasaray'da oynarken başımızda Gerets, Kalli gibi futbolcudan pek anladığını düşünmediğim hocalar vardı. Bu yüzden geleceğin Maradona'sı olarak gösterilen Carrusca'dan hiç faydalanamadık. Transferi için Ülker aracı olmuştu ve bonservisini ödemişlerdi.

Estudiantes'in eski 10 numarası şimdi takımına geri dönüyor. Arjantin'de belki kendini yeniden kanıtlayabilir ama bir daha Avrupa macerası yaşayacağını sanmıyorum. Geçtiğimiz sezon Cruz Azul'da da doğru dürüst futbol oynayamadı. Carrusca deyince aklımızda kalanlar Liverpool maçı ve her sezon bir takıma kiralık olarak gönderilmeye çalışılmasıdır. Kimse Galatasaray'a kötü transfer yaptı gözüyle bakamaz çünkü bu futbolcunun taliplisi çoktu. Geleceğin yıldızları arasında da olduğu için bu transferi gerçekleştirdik. Bir şanssızlığı da transferi çokgeç gerçekleşti geldiğinin ertesi günü lig maçına çıktı. Hazırlık kampında gelseydi belki alışma süreci daha çabuk olacaktı. Rijkaard döneminde ise hazırlık kampına davet edilmedi. Takımda kalabilir miydi bilmiyorum ama geçmişe baktığımda şu adamdan yararlanamadık diyeceğim. Carrusca çünkü o kadar boş bir futbolcu değil.

2 yorum:

  1. Bazen aşı tutumuyor. Carrusca'nın en büyük eksikliği bence mental olarak kendini zorlamaması oldu! Yoksa belli yetenekli bir futbolcu! Neyse hakkında hayırlısı olsun!

    YanıtlaSil
  2. Teknik önemli ama fizik teknikten daha önemli bu yüzden önemli liglerde oynayacak düzeyde bir oyuncu değil malesef...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir