3 Temmuz 2009 Cuma

Çok Tuhaf Antrenmanlar Bunlar

Ya uymayayım diyorum yazmayayım diyorum objektif olayım diyorum ama yok arkadaşım yapamıyorum, bir türlü tutamıyorum kendimi. Birinde tuttum, ikisinde tuttum ama artık şu resmede bir şey yazmazsam içimde kalacak kendi kendimi yiyeceğim. İnsanların bundan mahrum kalmaması lazım. Daha dün bir bugün iki Mehmet Topuz fırtınası esmeye başladı bile Samandıra'da. Bu Semih'in gırtlağıda sıkılmaktan renk değiştirdi kıyamam. 3 ay öncede hatırlarsınız Samiyen'de Arda sıkmıştı. Gırtlağını sıkarlar, kulübeye mahkum ederler, kıymetini bilmezler tam acıların çocuğu oldu Semih Şentürk. Mehmet Topuz konusunda ise en güzel yaklaşımı dün gece Saba Tümer'in programında Ali Şen başkan yaptı. "İyi yapmadı. Fenerbahçe forması giyen bir futbolcunun zeki, ağırbaşlı, söylediği sözün arkasında duran biri olması gerekir. ‘Fenerbahçe forması giymem’ sözü hiç hoşuma gitmedi. Futboluna baksın. İşi kolay değil hep iyi oynaması lazım ki akıllara o demeçler gelmesin." dedi.

Gelelim antrenmanın diğer gergin ikilisine. Yeni teknik direktör Daum antrenman sonuna doğru yapılan çift kale maçta istediklerini yapamayan futbolcularına esip gürledi. Bu arada, Daum futbolculara uyarılarda bulunurken, çalışma alanında konuşmaları Portekizceye çevirecek tercüman bulunmadığı için futbolculardan Kazım'ın, Christoph Daum'un anlattıklarını Roberto Carlos'a beden diliyle anlatmaya çalıştığı görüldü. Daum'un uyarılarından Emre de nasibini alırken, Alman teknik adam, 'Aç gözlerini Emre! Ben seni oyun kurucu olarak oynatmayı düşünüyorum, sen ne yapıyorsun. Top sana geldiğinde de gelmediğinde de sahanın her yerini radar gibi taramalısın' diye fırçaladı. Şimdi bana kızanlar olabilir Fenerbahçe'li arkadaşlarımızdan ama dışarıdan bakan biri olarak gördüğüm budur yani. Yanlışsam düzeltin. Yok Serapcım öyle değil bak böyle böyle deyin lütfen.

Günün son resmine gelince Deniz Barış'ın doğum günüymüş dün. Doğum günü kutlu olsun nice seneler dilerim kendisine bir diğer tuhaflıkta Deniz'in doğum gününün kutlanma şekli. Deniz Barış, sahada yapılan toplantı esnasında ortaya çağırıldı ve kendisine üzerinde "İyi ki doğdun şampiyon Deniz" ve "Herkes kendine göre şampiyondur" yazılı olan maket şampiyonluk kupası hediye edildi. Bu uygulamanın, profesyonel futbol takımında oynayan her oyuncu için tekrarlanacağı ifade edildi. Takımı kupayla ancak bu şekilde motive edebileceklerini düşünüyorlar zannediyorum.

Galatasaray taraftarlığımı bir kenara bırakamadım bugün sürçü lisan ettimse affola. Ama bir Galatasaray deyişinde de denildiği gibi; "Ne sinema, ne tiyatro, nede alemde bir gece. Tek eğlence Fenerbahçe." Ezeli rakibimiz ebedi dostumuzu saygıyla selamlar bu atışmaların eğlenceli ve mizah anlayışı çerçevesi içinde sürmesini temenni ederim.

8 yorum:

  1. herkesin eğlence anlayışı farklı tabii

    YanıtlaSil
  2. Onlar eğleniyorsa bize ancak yazmak düşer zaten (:

    YanıtlaSil
  3. antreman metodları ve yapılış tarzı teknik ekibi ilgilenir. tamam galatasaray ağırlıklı bir blog olabilirsiniz ama böyle yaparak sizi okuyan fenerbahçeli taraftarları küstürmemelisiniz. eğer tamamen galatasaray bloguysa bileyim ve bir daha gelmeyeyim. özellikle burak abiden bu konuda açıklama bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Burası Galatasaray ağırlıklı spor blogudur. Yeterince de objektifiz yani blogda körü körüne fanatiklik asla bulunamadığı gibi diğer takım ağırlıklı bloglara göre de tarafsızız. Yani Beşiktaş şampiyon oldu 15 gün BJK banneri vardı düşün :) Gerektiği yerde de göndermeler elbette yapılacak. Başkaları sallarkende el armut toplamaz. Biraz tepkinin dozu ağır kaçmış olabilir bazen oluyor bunlar. Doğal yani. Topuz'un şakasına Semih'in boğazının tuttuğunu biliyoruz :) Espirili bir yazı bu, bu idmanlar basına yansımış yazmamak olmaz. Herkesin tarzı farklı ama burası son derece objektif bir blogdur. Tabi istersen bir daha girmezsin bu senin elinde.

    YanıtlaSil
  5. @Süha

    Yazıya gelen ilk tepki sizdendi bir tek sizi rahatsız etti sanıyorum. Kaldı ki yazının sonunda da yazmıştım sürçü lisan ettimse affola diye. Rakip takım taraftarlarının birbirlerine kötü diye tabir edeceğimiz şekilde atıp tutmasındansa böyle esprili yazıları tercih ederim. Keşke bir Fenerbahçelide çıksa bu şekilde kafa bulsa takımımla. Ben eğlenirim ne yalan söyleyeyim.

    ps: objektiflik konusuna gelince; Fenerbahçe ile ilgili her yazdığım böyle değil tabiki. (gerçi bana sorarsan bunda da bir sıkıntı yok ya neyse) şu yazıyı okumanı tavsiye ederim; Alkışlar Aziz Yıldırım'a

    YanıtlaSil
  6. zaten her yazdığınız kötü olsa bu blogdan daha önce ayağımı çekerdim. Ama şahsen bilgisayarı açtığım an girdiğim ilk internet sitelerinden biri olan bu blogda bu tarz bir yazı görmek beni üzdü. sadece onu belirtmek istedim

    YanıtlaSil
  7. Yani Süha bu blogda hakkı olanın hakkı mutlaka verilir. Alkış zamanı herkese alkış. Teşekkür ediyorum ama ilgin için sende blogun iyiliğini istiyorsun :) Seni kaybetmek istemeyiz.

    YanıtlaSil
  8. Hassasiyetini anlıyoruz ve gerçekten teşekkür ediyoruz ama ben üzüleceğin bir şey olacağını düşünmüyorum hala :) Burak'ında dediği gibi herkesin hakkını yazıyoruz zaten bizim Galatasaray'lılığımız sadece Galatasaray yazılarımızda konuşuyor.

    Buralarda ol yine ilk baktığın sitelerden olmak bizi mutlu eder ve gururlandırır her zaman.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir