3 Temmuz 2009 Cuma

Galatasaray Gündemi


Seyrantepe'de işler yoluna girmeye başladı. Eren Talu ile olan antlaşmanın feshedileceğini zaten yazmıştık. Toki'den yapılan açıklamada, ''İhale Şartnamesi ve sözleşme hükümleri çerçevesinde, ihtarname ile verilen sürenin sona ermesi sebebiyle sözleşmenin feshi kararı alınması zorunlu hale gelmiştir. Bu noktadan sonra İdaremiz tarafından gerekli tedbirler alınarak projenin sağlıklı bir şekilde neticelendirilmesi için ihale yapılması dahil, tüm çalışmalar başlatılmıştır'' denildi. Şimdi yeni ihale sürecine girilmiş durumda. Yeniden açılacak ihaleye katılacak inşaat şirketlerinden tıpkı iki sene önceki gibi teklifler alınacak ve alınan tekliflerin ardından Aslantepe Türk Telekom Arena'nın yapımına devam edilecek. İnşaat sürecinde bir sıkıntı olmayacağını açıklayan Işın Çelebi; "Yeniden ihale süreci başladı biz yönetim olarak Galatasaray'ı mağduriyetten kurtarmak için tüm çabayı gösteriyoruz, ihale yapıldıktan sonra 12-15 ay arası bir zaman diliminde stadımız hazır olacak" dedi. Stat konusunda şimdilik bir sıkıntı yok yani. Tabi gecikmeden kaynaklanan 50 milyon doları saymazsak..

Hollanda kampına dönersek futbolcular ve teknik heyet keyif içinde kampa devam ediyorlar. Galatasarayımızın yeni teknik kadrosu, öğrendikleri Türkçe kelimeleri antrenmanlarda uygulamaya başladılar. Dün yardımcı antrenör Neeskens, ‘Haydi, sağa, sola' derken, kondisyoner Roca Puyol ise“Hareket değiştir, şimdi” gibi komutlar verdi. Bu arada basına açık gerçekleştirilen sabah çalışmasına Servet Çetin damgasını vurdu. Tecrübeli futbolcu topu yere indirmeden yapılan paslaşmada, rakiplerini birer birer yendi ve “Bana rakip olacak tek kişi Hakan Balta'dır” dedi. Antrenman sonrası gurbetçi bir taraftar ise Arda Turan'a çiçek verdi. Yeni kalecimiz Leo ise dünkü antrenmanlara katılarak dayanıklılık testlerinden geçti. Bugünkü antrenman ise 10:30'da başladı ve şu sıralarda devam ediyor. Kamptan gelen son haber ise Frank Rijkaard'ın futbolculara verdiği 10 maddelik talimat. Futbolcuların nereden duracağından, nasıl hücuma kalkacağına kadar saha içinde yapmaları gereken herşeyi özetleyen maddeler ise şunlar;

1- Hücuma çıkarken kanat oyuncularından biri yerinde kalacak. Sağ bek çıkıyorsa, sol bek mutlaka savunmada bekleyecek.
2- Üç orta sahadan biri geriye önlem olarak kalacak.
3- Ceza sahası yakınında topa vurmaktan korkmayın.
4- Çok top tutmayın ve mümkün olduğu kadar tek paslarla oynayın.
5- Top kanada açıldığı zaman ön direk ve arka direğe biri mutlaka gidecek. Ayrıca ceza alanı önünde en az iki oyuncu olacak.
6- Saha içinde devamlı konuşun ve birbirinizi uyarın. Arkadaşınızdan top isteyin.
7- Top sizdeyken sürekli oyunun yönünü değiştirin.
8- Topu arkadaşınızın ayağına değil, önüne oynayın.
9- Atağa kalkarken pozisyonlarınızı koruyun.
10- Hücum bölgesinde birbirinize çok yakın durmayın ki, 3-4 farklı gol seçeneğimiz olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir