5 Temmuz 2009 Pazar

"Coşan ve Coşturan Takım"


Gol Kralı Milan Baros, Rijkaard’ın yeni sezonda oynatacağını açıkladığı 4-3-3 sistemiyle mükemmel uyum gösterecek nitelikte bir kadroya sahip olduklarını söyledi. Yanında iki forvet oyuncusu olduğunda kendisini daha iyi hissettiğini kaydeden Çek futbolcu, “Dengeli hücum yapıp, savunmayı önde başlatmak günümüz futbolunun en ideal modeli. Ancak bunun için tempolu, kondisyonu yüksek bir takıma sahip olmanız lazım. Bu nitelikte birçok oyuncuya sahibiz. Rijkaard ne istediğini bilen ve hedeflerini en doğru biçimde aktarabilen bir hoca. Çok kaliteli antrenörlere sahibiz. Bu sezonun çok farklı olacağını şimdiden söyleyebilirim. Coşan ve coşturan bir takım yolda” dedi.

Başlığı ilk okuduğumda yönetimden biri demiştir bu cümleyi demiştim. Milan Baros bu cümleyi bekleyeceğim sanırım son insandı. Neden böyle düşündüm bende bilmiyorum açıkçası. Geçtiğimiz seneyi gol kralı ünvanı ile kapadı. Bu sene bunun üstüne çıkmak isteyecektir. Bilhassa Avrupa Ligindeki maçlarda performansını katlamak zorunda ki kendini yeniden ispat etsin. Şu anda takımda yeri garanti olan bir kaç isimden birisi aslında Milan. Rekabet başarıyı getirir diyoruz ya sürekli Milan'ı zorlayacak bir isim yoktu takımda. Ta ki Keita gelene kadar. Keita'nın performansını çok bilmemekle birlikte Baros ile sağlam bir yarış içine gireceklerini düşünüyorum. Tüm bu sebepler bir araya gelince takımı bilmemde Baros'un coşarak bizi yeniden coşturacağına eminim.

Kewell, GS TV'ye yaptığı açıklamada, Rijkaard'ın futbolculuğunda çok iyi ve sıra dışı olduğunu ifade ederek, ''Çok saygı uyandırıyordu. Teknik adam olarak da dünyanın en iyi takımlarından birini ve dünyanın en iyi oyuncularını çalıştırdı. Çok iyi bir kariyeri var. Onunla çalışmak heyecan verici ve ben bunu sabırsızlıkla bekliyorum'' dedi. Rijkaard'ın Barcelona'yı çalıştırırken kendisini transfer etmek istediğini hatırlatan Kewell, ''Barcelona'da oynamak, o takımın bir parçası olmak çok büyük bir olaydı. Ama ben Liverpool'u tercih ettim. Liverpool için çok sayıda teklifi reddettim. Çok fazla takım seçebilme şansıma rağmen, ben Liverpool'u seçtim. Bu benim kararımdı'' diye konuştu.

Ve gönlümün kaptanıda nihayet geri döndü. Harry Kewell'ı gerçekten çok ama çok özlemişim. Şu takımda Arda olmasaydı eğer Kewell'dan başkasına kaptan demezdim. Ah Lincoln gönderilsede 10 numarayıda geçirse sırtına gönlümüzü bir kezde o şekilde fethetse nasıl güzel olur. Harry dün İstanbul'a geldi ve sağlık kontrolünden geçti. Hastanede yaptığı açıklamalar bunlar. Harry'nin açıklamalarından daha önce Rijkaard'ın kendisi ile çalışmak istediğinide öğrenmiş olduk. Yeni teknik direktörümüz diye demiyorum ama kalbi temiz adammış. Çok gönülden istedi herhalde sonunda gerçekleşmiş Harry ile çalışmak. Harry şu sistem meselesinde de ''Herkes sistemdeki pozisyonunun hakkını verirse, bu atağa dönük sistemle başarılı oluruz'' dedi. Sakatlık bela olmadığı sürece (ki kondisyon antrenmanlarına bakılırsa artık bu takımı ne bir şey yorar nede sakatlayabilir) herkesin hakkını vererek oynayacağını en azından oynamaktan başka çaresi olmadığını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir