5 Temmuz 2009 Pazar

Müzik Kutusu {Barış Akarsu}

Televizyonlarda yayınlanan yarışmalara pek itibar etmem. Ama Akademi Türkiye müzik yarışması çok ilgimi çekmişti. Hem formatı hoşuma gitmişti hemde Barış Akarsu diye biriyle tanışmıştım. Anadolu rockçu gibi görünsede bütün türlerdeki şarkıları ustalıkla söylüyebiliyordu. Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok, Erkin Koray gibi isimlerin karşımı gibiydi. O yarışmayı da kazandı ve ilk albümünü çıkardı. Cem Karaca'nın efsaneleşen Islak Islak şarkısına müthiş bir yorum getirdi. Sonrasında ikinci albümü olan Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gereki piyasaya çıkardı.10 yeni ve 1 coverden oluşan albümde söz ve bestesi Akarsu'ya ait "Yeter Be" ve "Ben" adlı iki eserde bulunmaktadır. İkinci albümden; "Vurdum En Dibe Kadar" ve "Yaz Demedim" parçalarına klip çekildi 2006 yılında Star kanalında yayımlanmaya başlanan Yalancı Yarim dizisinde başrollerden birini üstlendi. Bu dizinin ardından sevenleri tarafından "Alfonso Tarık" olarak anılmaya başlandı.

Barış Akarsu, yirmi sekizinci doğum günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı saat 22:30 civarında, Muğla ilinin Bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan Torba Kavşağı'nda bir trafik kazası geçirdi. Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Barış Akarsu ise, beş günlük yoğun bakımın ardından 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü saat 20:10 sularında hayatını kaybetti ancak ölümü 23:10 da açıklandı. Özel Bodrum Hastanesi önünde yoğun bakımda kaldığı sürece sevenleri nöbet tutmuş ve iyileşeceğini ümit etmiştir. 20:10 sularında kalbi durduktan sonra tekrar çalıştırılmaya çalışıldığı söylenmiştir. Ölümünden sonra Yalancı Yarim dizisi ve yeni hazırladığı albüm yarım kalmış, albümü ölümünden sonra tamamlanmıştır. Ancak dizinin çekimleri durdurulmuştur. Genç yaşta hayata veda eden Akarsu, Amasra'da toprağa verilmiştir. 

Ben nedense hangi müzik adamına bağlansam çok erkenden onu kaybeder olduk. Anadolu rock onunla birlikte yalnız kaldı. Daha yapacağı birçok albüm, söyleyeceği birçok şarkı vardı. Cem Karaca, Barış Manço karışımı gibi görüyordum onu. Önemli olan ne kadar yaşadığın değiş yaşadığın sürede neler yaptığın derler ya Barış Akarsu'da hayatını dolu dolu yaşadı. Bu yüzden onu hiç unutmayacağız.



                             

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir