21 Temmuz 2009 Salı

Galatasaray'da Kadro Operasyonu {Part 1}

Rijkaard iki günlük görüşmelerin ardından A takımla antrenmanlara çıkan genç futbolcuların geleceği ile ilgili kararını verdi. Hollandalı teknik adam özellikle yurt dışı kampında oynanan hazırlık maçlarında dikkatleri üzerine çeken Emre Çolak ile birlikte, Cem Sultan, Emirhan, Erhan ve Caner’i tekrar Paf takıma yolladı. Rijkaard'ın a takımda tuttuğu tek isim Serdar Eyilik oldu. Pilot takım Beylerbeyi’nden dönen kaleci Fırat ile geçen sezonu Sakaryaspor'da tamamlayan Özgürcan’ın da yeniden kiralanmasına karar verildi. Geçtiğimiz 2 sezon zaman zaman kadroda yer bulan Mehmet Güven de kiralanacak oyuncular listesine eklendi.

Galatasaray'ın elinde özellikle bazı genç futbolcuların takıma katılmasıyla birlikte çok geniş bir kadro vardı. Rijkaard takımı tanıdıktan sonra kadroda revizyona gidecekti. Bazı transferlerle de birlikte kadro tam olarak şeklini alacaktı. Kadroda futbolcu sayısının indirimi iki perdeden oluşuyor. Öncelikle genç futbolcular arasında operasyon yapılacaktı sonrada kadrodan gitmesi gereken bazı futbolcularla yollar ayrılacak. Rijkaard kararını vermiş olacak ki bugün kadrodaki ilk revizyonunu gerçekleştirdi. Yazılarımızda sürekli Rijkaard'ın Galatasaray'ın fazla içini bilmediğini ve sistemini de oturtması için zamana ihtiyacı olduğunu belirtiyoruz. Bu yüzden Galatasaray'ın ilk zamanları sıkıntılı geçebilir. Hazırlık kampında özellikle genç futbolcular büyük şans buldu. Hepsi çoğu maçta denendi ve haklarında fikirler edinildi. Bugün Türkiye'de genç futbolculara en çok güvenen ve altyapısı Avrupa standartlarında olan tek kulüp Galatasaray'dır. Böylesine altyapıyı da mutlaka değerlendirmek gerekiyordu. Bu yüzden Emre Çolak, Cem Sultan, Emirhan, Erhan Şentürk, Caner, Serdar Eyilik ve geçtiğimiz sezon kiralık olarka forma giyen Özgürcan ve kaleci Fırat takımda denendi. Bu futbolcular içinde en çok Serdar Eyilik, Emre Çolak ve Erhan Şentürk ön plana çıkmıştı.

Emre Çolak'ın herkes Galatasaray'ın orta sahasına yeni bir soluk getireceği söyleniyor. Bu düşüncelerde çok doğru çünkü Emre Çolak inanılmaz bir teyenek konumunda. Orta sahada Iniesta edasıyla ilerleyen zamanlarda iş görebilir. Ayaklarına çok hakim ve top tekniği çok yüksek durumda. Onun eksiği fiziksiz olarak çok güçsüz olması ki bu sezon fiziksel olarak çok güçleneceğini düşünüyorum. Sonuçta Galatasaray'ın çok geniş bir kadrosu var ve orta sahasında da kaliteli futbolcular bulunuyor. Bu şartlarda kadroya girmesi çok zor görünüyordu. Erhan Şentürk ise geçtiğimiz sezon Diyarbakırspor'da olumlu performans göstermişti ve takıma katıldı. Ama o da son vuruşlarda hala yetersiz görünüyor ve onunda zamanı var. Özgürcan desem geçtiğimiz sezon Bank Asya'da birçok gole imza attı ama kampta kendini gösteremedi. Mehmet Güven desem yıllardır Galatasaray kadrosunda ama beklenen çıkışı yapamamasına rağmen onunda üstünde çok duruldu. Bir sezon başka bir takımda kiralık olarak onu görmemiz gerekiyor. Altyapı takımlarında oyun kurucu gibi oynarken Gerets ondan ön libero yaratmıştı ve Mehmet Güven öyle kaldı. Aslında orta sahada oyunun iki yönünüde oynayabilecek tipte bir futbolcu ama aşama kaydedemedi. Hazırlık maçlarında da gördük ki diğer genç futbolcularımızın da zamanları var.

Serdar Eyilik ama hazırlık kampında büyük patlama yaptı. Hücumun kanatlarında oynayabiliyor ve tekniğiyle, süratini inanılmaz birleştirmiş. Onun eksiği üst düzey maç eksiği olsada Rijkaard onu kazanacağa benziyor. Bu hazırlık kampında as kadroda oynayacak bir futbolcu bulsak bile bu Galatasaray için büyük kazançtır. Şimdi operasyonda ikinci perde gelecek ama bunu da Tobol maçından sonra göreceğiz gibime geliyor. Volkan Kaman, Aykut Erçetin, Yaser Yıldız, Aydın Yılmaz gibi isimlerle de yolların ayrılmasını bekliyorum. Tabi sürprizler olabilir ve beklenmeyen birkaç futbolcuyla daha yollar ayrılabilir. Galatasaray bu sezon belli bir sistemde oynayacak ve bu sisteme uymayan veya performansı yetersiz görülen herkesle yollar ayrılacaktır.

1 yorum:

  1. Emre Çolak'ın alınmaması kararı fiyaskodur. Bu genç oyuncuya Alpaslan kadar, Uğur Uçar kadar şans verilse iki bile değil bir sezonda Turkcell Süper Lig'i kanatlandıracak bir isimdi... Ama bu şoku atlatabilecek mi, meçhul...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir