2 Temmuz 2009 Perşembe

Galatasaray'ın Kader'i Keita

Haldun Üstünel yine yaptı yapacağını medyaya Govou yemini bıraktıktan sonra insanlar o transfere yönelmişken yine aynı takımdan Abdul Kader Keita'yı transfer etti. Galatasaray iki sezondur bu işi mükemmel yapmaya başladı. Gündemimiz de olan futbolcular neredeyse basında hiç yazmıyor ve bu işi gizlilik içinde yapıyoruz. Transfer başarıları ödüllleri verilse sanırım Haldun Üstünel'in kazanması garanti olacak. Uzun zamandır forvet transferi üzerinde yoğunlaşmıştık ve adımız birçok isimle anıldı. Biraz bekleyiş oldu ama ön elemede karşılaşacağımız Tobol maçları öncesinde Keita transferini gerçekleştirdik. Ayrıca bir alkışı da buradan Scoutgs'ye gönderiyorum. Üç gün önce oradan öğrenmiştim Govou'nun yem olduğunu ve Keita'nın asıl gündem olduğunu şimdi de bu transferin gerçekleştiğini görmek çok güzel oldu.

Keita hızıyla, tekniğiyle çok ön plana çıkıyor. Ülkemizde bu tarzda birde Yattara var ama Keita ile karşılaştırılınca onun yanından geçemez. Keita her iki kanatta da oynayabiliyor, güçlü ve pek sakatlanmayan futbolculardan. Rijkaard'ın sisteminde tempolu futbolun ne kadar önemli olduğunu artık anlatmaya gerek yok. bu yüzden Keita transferi takıma ilaç gibi gelecektir. 4-3-3'ün hücum hattının sağ ve sol kanatlarında rahatlıkla oynar ve geriden aldığı toplarla öyle bir hücuma çıkarki herkes bu adam nasıl buraya geldi diye kendine sorar. Birde ani sürpriz şutlarıyla da gol arayan özelliği var. Fildişi Sahili'nden boş adam çıkmaz Keita'da Afrika futbolunun son zamanlarda gördüğü en büyük yeteneklerden. Ayrıca Keita'nın gelişiyle de Arda hakkındaki teorilerimiz gerçekleşmiş olacak. Kewell'ın solda, Keita'nın sağda Baros'un ileri uçta oynadığını düşünürsek Arda orta sahaya çekilip Iniesta rolü ona verilebilir. Arda bu bölgede de başarılı olursa 20 milyonluk piyasa değerini katlayacaktır.

Abdul Kader Keita kendini ilk olarak Lille kulübünde Dünya'ya tanıttı. Keita, iki sezon forma giydiği Lille takımıyla Şampiyonlar Ligi'nde kendini gösterme fırsatı buldu. Özellikle Lille'in Milan'ı 2-0 yendiği maçta oynadığı futbol ve attığı golle tüm dikkatleri üzerine çeken Keita, 2007 yazında takım arkadaşı Bodmer ile birlikte Lyon'a transfer oldu. Lyon'daki ilk yılında 30 maçta 4 gol ve 5 asist üreten kanat oyuncusu, geçtiğimiz sezon ise hayal kırıklığı yarattı. Forma giydiği 22 maçın 13'ünde sahaya ilk 11'de çıkan Keita, 1 gol atabilirken hiç asist yapmadı. Geçen sezon kendini pek bulamasada kalitesi asla tartışılmaz, Türkiye'de de büyük işler yapabilir. Rijkaard'ın sistemi özellikle Keita'ya ilaç olacaktır. Bonservisi 7 milyon euro deniliyor ki Galatasaray en pahalı transferine imza atmış durumda. Bu transfer diyorki Galatasaray Servet konusunda Marsilya ile anlaştı. Çünkü Marsilya Diawara transferi konusunda henüz fazla yol alamadı. Servet gitmese bile bu kadar para verdiğimize inanırım çünkü Rijkaard hamlesiyle zaten vizyonumuzu kanıtladık. Ek bilgi olarak yazayım kendini gol sonrası taklayı çok sever bu yüzden attığı gollerden sonra görsel şovu attığı seri taklalarla da devam edecek. Bu transferle de bunu perçinlemiş olduk. Keita Galatasaray'a hayırlı olsun.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir