2 Temmuz 2009 Perşembe

Pistons Dişlileri Yağlamaya Başladı

NBA'de başarılı dönemler geçirdikten sonra iniş ivmesine geçen Pistons geçen sezon büyük kumar oynayarak Ivarson takasını gerçekleştirmişti. Bu takas her açıdan başarıydı çünkü Ivarson takıma uymasa bile kontratı bittiği için sezon sonunda salary cap'ya büyük boşluk doğruacaklardı. Bununla da birlikte kontratı biten yıldız isimlere teklif yapmalarının yolu açıldı. Rasheed Wallace'nin de kontratı bitince Detroit bu konuda iyice rahatlamış oldu. Zaten Dumars bu işleri iyi bilir Detroit'in yenilenme zamanını biliyordu ve planlar bu yıl üzerine kurulmuştu.

İşte bu gelişmeler üzerine ilk önce başarısız bir sezon geçiren antrenör Michael Curry ile yollar ayrıldı. Sonrasında ise Chicago Bulls'tan Ben Gordon ve Milwaukee Bucks'tan Charlie Villanueva ile anlaşan Detroit, böylelikle transfer sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Geçen yıl Chicago'nun 50 milyon dolarlık teklifini reddeden Gordon'ın, 5 yıl için 55 ila 60 milyon dolarlık bir kontrata imza atması bekleniyor. Charlie Villanueva'nın ise 5 yıl için 40 milyon dolara "evet" dediği öğrenildi. Ben Gordon kontrat senesi mi olduğundan bilinmez ama geçen yıl Chigago'da inanılmaz bir sezon geçirdi. Kontrat imzalama konusunda takımıyla birçok sorunlar yaşamasına rağmen takımında kaldı ve Chigago'nun başarısında önemli pay sahibiydi. Detroit Gordon'la beraber müthiş bir skor gücüne sahip oldu. Bu takasla beraber Richard Hamilton'un da geleceği konuşulmaya başlandı çünkü guard rotasyonu ilginç bir hal aldı. Gordon'un takası yeni takasların habercisi gibi. Villanueva ise uzun rotasyonu için bir artı oldu ama onu Bosh'u takas edecekleri için aldılar gibi şeyler konuşuluyor. Durumu henüz belli olmasada takımda kalması durumunda iyi işler yapacaktır. Detroit Pistons uzun zamandır alıştığımız düzeninin dışında yenilenmeye başladı. Bazı takımlar şampiyonluk yolunda önemli hamleler yapmaya başlamışken Pistons'un onlardan geride kalmasını bekleyemezdik. Hala da salary cap'larında uygun yerler var onlardan takaslar bekliyorum.

NBA'de günün transfer haberleri Detroit ile sınırlı kalmadı. Skorer pota altı oyuncusu Zach Randolph'ü Memphıs Grizzlies'e gönderen Clippers, karşılığında eski oyuncusu Quentın Richardson'ı kadrosuna kattı. Böylelikle NBA Draftı'nda bir numaradan seçtiği Blake Griffin'e ilk beşte yer açan Clippers yönetimi, Randolph'ün iki yıl ve 33 milyon dolarlık kontratından kurtularak, 2010 yazı için de transferde büyük bir rahatlık kazandı. Randolph'un kotratı son zamanlarda hangi takıma gitse gittiği takımlarda büyük sorunlar yaratıyordu. Krilenko'da olduğu gibi zamanında parlayıp muhteşem kontratı da alıp yatan oyuncu bunlar. Clippers bu takasla rahatlamış oldu. Şimdi yeni hamleler yapmak için önlerinde fırsatlar da var. Memphis'in durumu ise karışık. Genç kadroları var ama bu kadroyu uygun isimlerle takviye edemedikleri için yerlerinde sayıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir