17 Temmuz 2009 Cuma

Geçmiş Olsun Luce


Beşiktaş ve Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı ve UEFA Kupası'nın geçen sezonki sahibi Shakthar Donetsk takımının halihazırdaki teknik direktörü Lucescu kalp krizi geçirdi. UEFA şampiyonu Ukrayna takımının teknik direktörü Lucescu'nun kalp krizi geçirmesi üzerine hemen hastaneye kaldırılarak ameliyata alındığı bildirildi. Beşiktaş ve Galatasaray'ın eski teknik direktörü başarılı Romen çalıştırıcı Lucescu'nun ameliyatının başarılı geçtiği ve ünlü futbol adamının dinlenmekte olduğu bildirildi. Lucescu, daha önce Beşiktaş ve Galatasaray takımlarını çalıştırarak başarılı sonuçlar almış, geçen sezon sonunda da yeniden Türkiye'ye döneceği iddiaları basında yer almasına rağmen, bu gerçekleşmemişti. Lucescu'nun, sözkonusu kalp operasyonundan sonra Shakthar Donetsk'deki görevine devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

Biz Luce'yi Galatasaray'a Fatih Terim'in ardından gelip Real Madrid'i yenerek Süper Kupayı kaldırmasıyla tanıdık. 2001-2002 sezonunda Galatasaray'ı şampiyon yapmasının ardından Fatih Terim'in ikinci kez görevine gelmesi nedeniyle Galatasaray'dan ayılmıştı. Ertesi sezon Beşiktaş ile sözelşme imzalayan ve Beşiktaş'ıda şampiyon yapan Lucescu geride bıraktığımız sezonda da Shaktar Donetsk ile kariyerinin ikinci Uefa şampiyonluğuna uzanmıştı (ilki Inter ile).

Bu arada Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş birer mesaj yayınladılar.. Galatasaray; "Eski teknik direktörlerimizden Mircea Lucescu'nun bugün kalp krizi geçirdiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ameliyatı başarılı geçen Lucescu'ya acil şifalar dileriz." Fenerbahçe; ''Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu'nun, takımının yeni sezon hazırlıkları kapsamında gittiği Avusturya'da kalp krizi geçirdiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemizde de görev alan ve son olarak stadımızda oynanan UEFA Kupası finalinde Shakhtar Donetsk'in başında kupayı kaldıran Mircea Lucescu'ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acil şifalar diliyoruz.'' Beşiktaş; "Eski teknik direktörümüz Mircea Lucescu'nun kalp krizi geçirdiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Ameliyatı başarılı geçen ve sağlık durumu iyiye giden Mircea Lucescu'ya acil şifalar dileriz." mesajlarıyla geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir