1 Temmuz 2009 Çarşamba

Hido Nereye Gidecek?

Yaz başlarken hemen hemen hepimiz Hido' nun takımı ile kontratını uzatacağını düşünüyorduk. Orlando' nun tarihinde ilk defa Lüks vergisi verip Hido' yu takımda tutacağı düşünülüyordu. Ama Carter takası işleri tamamen değiştirdi. Orlando' nun artık Hidayet' e istediği kontratı vermesi zor görünüyor.

İstediğini vermesi zor görünüyor ama Orlando yine de şansını denemiş; Hidayet' e bir teklif sunmuş. 4 yıl için 36 milyon dolar önermişler. Hido kabul etmemiş tabi. Şimdi Orlando teklifi artırır mı bilmiyorum ama artık başka takımlardan daha iyi teklifler geleceğini düşünüyorum.

Başka takımları açalım biraz. Adı en çok geçen takım Portland. Hido Portland' a müthiş olur aslında. Genç oyunculara abilik olsun, takıma liderlik olsun, on numara transfer olur.

Son zamanlarda Detroit' in de adı geçmeye başladı Hido için. Hido' nun Detroit için doğru isim olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Dumars tercihini Hido' dan yana kullanmamalı. Gerekirse bu seneyi boş geçirmeli ve 2010 pazarına boş salary ile girmeli. Bu sene için Boozer hayalleri vardı ama Boozer da Utah' ta kalacağını açıkladı. Detroit için en hayırlısı bu sene salaryi boşaltmak olacak sanırım.

Bir de adı anılan Miami, Toronto gibi takımlar var. Bunların salaryleri ne durumda tam bilmiyorum. İstediği kontratı veren her takımda oynar Hido kanımca. Sonuçta profesyonel bir sporcu, bu işten ekmek yiyor ve imzalayacağı son büyük kontrat olacak bu. Kendisi için en iyi seçimi yapmak zorunda. Tahminim 5 yıl için 50 ile 55 milyon dolar arası bir kontrat verenin Hido' yu kapacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir