1 Temmuz 2009 Çarşamba

Hayrını Görelim

Dün hiç futbol yazısı yazmayacağım, Galatasaray'ın yakınından geçmeyeceğim demiştim. Öylede yaptım Akdeniz Oyunları sağolsun beni futboldan çekip çıkardı bir günlüğünede olsa. Ama bu bir günlük ayrılık bile benim neden basketbol, neden voleybol, neden atletizm değilde futbol sevdiğimi bana bir kez daha anımsattı. Galatasaray'ı yazdım sabah ilk olarak. Malesef iptal olan stat projesiydi bu yazı ve tatsız bir konuydu. Ama ikinci konumuz biraz daha hayırlı bir haber. Galatasaray futbol takımının yeni kalecisi resmen belli oldu. Resmi sitede açıklandı öğlen saatlerinde.

32 yaşındaki Arjantinli kaleci kariyerine ülkesinin Independiente takımında başladı. 1995-97 yılları arasında profesyonel olarak Independiente forması giyen Leo Franco, 1997'de İspanya’nın Merida takımına transfer oldu ve Avrupa kariyerine başladı. Merida'da geçen bir sezonun ardından Mallorca ve Atletico Madrid takımları geldi. Son 5 sezondurda Atletico Madrid formasını giyiyordu. Ta ki bugüne kadar. Bugün İstanbul'a gelen Franco sağlık kontrollerinin ardından akşamüstü Hollanda kampına katılmak için İstanbul'dan ayrılacak. Sanctis'ten pek memnun olan yoktu, kiralıktı, gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Leo ile nisan ayının sonlarına doğru anlaşmıştık aslında. Fakat bonservissiz transfer politikamızı yürüten Haldun Üstünel; sözleşmesi 30 haziranda bitecek olan Leo'ya da bonservis ödememeyi kafasına koymuştu. Ki öylede oldu Atletico'ya bonservis bedeli ödemeden anlaşıldı Franco ile. Camiaya hayırlı olsun. 32 yaş bir kaleci içi hiçte fazla değil bence. Hatta ne genç ne yaşlı tam olgunluk zamanı. Umarım Taffarel kadar, Mondragon kadar başarılı olur ve efsaneleşir.

Galatasaray'ın Hollanda kampına gelince kamp tüm hızı, sıcağı ve elbette neşesi ile devam etmekte. Benim gönlümün iki kaptanı Arda Turan ve Uğur Uçar dünkü idmanlara damgalarını vurmuşlar okuduğum haberlere göre. Genç yetenek Arda Turan’ın Hollanda kampında yaptığı ilginçliklere bir yenisi daha eklendi. 22 yaşındaki oyuncu, dünkü çalışmada Rijkaard’ın başka bir şeyle ilgilendiğini görünce, futbol topunu alıp basketbol oynamaya başladı ve “Boyum uzun olsa Hido’dan daha iyiyim” diye espri yaptı. Arda zaten her kampın vazgeçilmez neşe kaynağıdır takip edenler bilir. Bu kampta ise uzun süre sonra yeniden sahalara dönen ve hepimizin çok özlediği Uğur Uçar'ında esprilerine şahit oluyoruz. Takımda belkide son günlerini geçiren ve teknik kadronun gösterdiği hareketleri yapmakta zorlanan Servet'e takılan Uğur Uçar “Abi istersen ben yaparım” diye takıldı. Kampın dikkat çeken son ismi ise Emre Aşık oldu. Son bir kaç antrenmana rahatsızlığı yüzünden katılmayan Emre bir döndü pir döndü. Onu hiçte görmeye alışık olmadığımız şekilde saçını kazıtarak hemde. Aslında bir yazıya maksimum 2-3 resim eklerim ama Emre Aşık'ın bu halini herkesin görmesi lazım. Başta tuhaf geliyor aslında göz aşinalığı olsa gerek ama fenada olmamış. Malzeme güzel olunca nasıl görürsen gör bir şekilde beğeniyorsun. Tabi Emre'ye uyup Özgürcan başta olmak üzere diğer gençlerinde kafalarını kazıtması enteresan olmuş sahiden. Yazının hemen solundaki resim için Mayıslar Bizim bloguna sonsuz teşekkürler. Ben bu resmi nasıl kaçırdım yahu..

Neyse kampın magazin kısmını bir kenara bırakıp ciddi olaylarına eğilirsek takım belkide hiç çalışmadığı kadar sıkı çalışıyor bugünlerde. Günde birer buçuk saatlik ikişer antrenman yapılıyor ki bu antrenmanlar genelde Neeskens yönetimindeki kondisyon antrenmanları oluyor. Bu sene sakatlıkların minimum düzeyde olmasını bekliyorum kendi adıma. Çünkü takım sahiden sıkı çalışıyor Neeskens'in nefes aldırmayan antrenmanları bunun en büyük göstergesi. Son olarak Harry Kewell'da bugün sağlık kontrollerinin ardından takıma katılacak sanırım. Onuda özledik bi görseydik artık güzel olurdu.

Bu akşam ise 2009-2010 sezonu resmen başlıyor. İlk hazırlık maçımızı kırmızı-mavili rakibimiz FC Kleve ile oynuyoruz. Almanya'da NRW liginde mücadele eden Kleve maçlarını 5000 kişilik Volksbank Arena'da oynuyor. Maç saat 20:00'de ve Galatasaray Televizyonundan canlı olarak yayınlanacak. Geçen seneden alışmıştık zaten hazırlık maçlarını izleyememeye yine izleyemeyeceğiz yani. Sağlık olsun güzel bir başlangıç yapmak dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir