30 Temmuz 2009 Perşembe

İstanbul Cup'ta Çeyrek Finalistler

İstanbul Cup'ın 3. gününde dün itibariyle 2. tur maçları oynandı ve çeyrek finalistler belli olmaya başladı. Günün ilk maçında tekler ana tablo 2. tur maçında, turnuvanın 7 numaralı seri başı Belaruslu Olga Govortsova, Alman Angelique Kerber'i 2-1 yenerek, çeyrek finale çıktı. İlk seti 6-4 alan Gorotsova ikinci seti kafa kafaya götürmesine rağmen talihsiz bir şekilde 7-6 mağlup bitirdi. Fakat son sete daha çok asılarak ilk setteki tarifeyi yineledi ve 6-4'lük skor ile adını çeyrek finale yazdırdı.

Turnuvanın ikinci sürprizide ikinci turda yaşandı. Vera Zvonavera'dan sonra 4 numaralı seri başı Rezai'de elendi dün oynanan maçta. İran asıllı Rezai, çekişmeli geçen ikinci setten 6-4 galip ayrılarak, skoru eşitledi. Ancak, son seti 6-4 kazanan Polonyalı tenisçi Domachowska, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak, güçlü rakibini eledi ve ismini çeyrek finale yazdırdı. İlk turda Schnyder ve Vera Zvonareva'nın ardından Rezai'ninde elenmesi turnuva otoritelerini şaşırttı. Günün diğer tekler maçında ise İsviçreli Timea Bacsinszky, Ukraynalı rakibi Mariya Koryttseva'nın sakatlığı nedeniyle müsabakadan çekilmesiyle hükmen galip sayılarak çeyrek finale çıktı.

Çiftlerde ise İpek Şenoğlu-Yaroslava Shvedova ikilisi, Pemra Özgen-Çağla Büyükakçay ikilisi ile yaptıkları karşılaşmaya iyi başlayarak, ilk seti 6-3 önde geçti. Tenisseverlerin alkışlarıyla moral desteği verdiği Pemra-Çağla ikilisi, oldukça çekişmeli geçen ikinci seti 7-5 kazanarak, durumu eşitledi. Ancak daha sonra oynanan ''tie break'' setini 10-2 kazanan Şenoğlu-Shvedova ikilisi, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak, isimlerini çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek final maçları ise 1 saat sonra Maria Elena Camerin (İtalya)-Polona Hercog (Slovenya) ikilisi ile. Çiftlerde yapılan diğer 1. tur karşılaşmasında Maria Kondratieva (Rusya)-Sophie Lefevre (Fransa) ikilisi, Yuliya Beygelzimer-Yuliana Fedak (Ukrayna) ikilisini, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 geçerek, çeyrek finale yükseldi.

Turnuvada bugünkü maçlar ise;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir