11 Temmuz 2009 Cumartesi

Liverpool'da Doğdu Liverpool'da Ölecek

Liverpool, Fernando Torres, Yossi Benayoun, Dirk Kuyt ve Daniel Agger'ın ardından takımın bir diğer önemli oyuncusu Steven Gerrad ile de nikah tazeledi. Kırmızılar, takım kaptanının 2011'de dolacak olan sözleşmesini 2013 yılına kadar uzattı. 29 yaşındaki yıldız oyuncunun haftalık 140 bin sterlin alacağı bildirildi.

Daha önce Gerrard'ın futbolu bırakma kararını yazmıştım hayatıyla harmanlayarak. Gerrard benim en saygı duyduğum oyunculardan birisi olmuştur her zaman. Koyu bi Manchester United taraftarı olarak Liverpool'a sempati besleme sebebim olmuştur bilhassa duruşuyla. 3 sene sonra futbolu bırakacağını açıkladığında üzülmüştüm şahsen. Gerrard gibi futbolcuların değil 33; 35, 40, 50 yaşına kadar (evet biraz abarttım) oynaması gerekiyor diye düşünüyorum. Böyle takımına bağlı, profesyonellikle uzaktan yakından alakası olmayan adamları çok seviyorum. Futbolun duygusal tarafısın der bana arkadaşlar. Öyleyim galiba.. Mesela bizim Gerrard'ımızda Harry Kewell'dır. Hangimiz ister Harry'nin futbolu bırakmasını. Rakip takım taraftarı değilseniz tabi..

Bazı futbolcular gibi top cambazı değildir Gerrard. Görev adamıdır, takım oyuncusudur, ne görev verilirse onu yapan cinsten bir futbolcudur. Saygıların en büyüğünüde bu yüzden hakeder zaten. 33 yaşında futbolu bırakacağını söylemişti Gerrard Liverpool'da oyuncunun bu kararına saygı duyduğunu gösterircesine 3 yıllık sözleşme yenilemiş. Ki buda tam onun bırakma zamanına denk geliyor.

3 yorum:

  1. Her yönüyle müthiş bir futbolcu.

    YanıtlaSil
  2. ntvspor.net'e de aynı yorumu yazmıştım sonuna kadar arkasındayım. bence steven gerrard, profesyonel futbolcunun önde gidenidir. kimi kalkar der ki "ahlak dersi veriyor, başka takıma gitmez" falan.. duyan da gerrard'ın nefesi açlıktan kokuyor, liverpool'da babasının hayrına oynuyor sanacak.. haftalık 140.000£ alacak yeni sözleşmesiyle.. az para mı allah aşkına? başka takıma gidip efsane olduğu kaç yıllık liverpool kariyerini durduk yere niye kapatsın?.. profesyonel futbolculuğu öğrenemedik gitti..

    ancak şöyle bir şey de var hillsborough faciasında ölenlerden birisi gerrard'ın 10 yaşındaki kuzeniymiş.. o yüzden sürekli liverpool'da oynuyorsa bilemem (isteyen arar bulur internette)

    YanıtlaSil
  3. Evet yeni sözleşme ile alacağı para bir hayli fazla fakat alacağı paradan ziyade başka kulüplerin tekliflerini sürekli geri çeviriyor olması benim profesyonel değil dememe sebep aslında.

    Birde şöyle bir şey var aldığı parayı hakeden var haketmeyen var. Gerrard o parayı sonuna kadar hakediyor hani bazı insanlar vardır emeğinin karşılığını para ile ölçemezsiniz bence Gerrard onlardan bir tanesi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir