30 Temmuz 2009 Perşembe

Manchester City'den Arsenal'i Sömürme Harekatı

Real Madrid ve Barcelona'nın transfer bombalarını konuşurken Premier Lig'in namını bu aralar Manchester City koruyor. Eskiden Dünya'nın en pahalı transferlerini Premier Lig yapardı ama Real Madrid ve Barcelona hamleleri sonrasında ilgimiz biraz da olsa La Liga'ya kaydı. Manchester City, Real Madrid gibi takımlara çoğumuz kızıyoruz çünkü piyasada haksız rekabete yol açıyorlar. Manchester City'e biraz daha kızgınlığımız var çünkü Araplar onları satın almış durumda. Premier Lig'de de bir ara Rusların elinde olan bu hakimiyeti ele geçirdiler. Öyle duruma geldik ki kendi özünü koruyabilen Premier Lig takımlarına canla, başla sarılacağız. Biz transfer haberimize geçersek Santa Cruz, Tevez ve Adebayor'la birlikte inanılmaz bir hücum hattı kuran Manchester City birazda defans bölgesini güçlendirmeye karar verip Arsenal'in önemli futbolcularından Kolo Toure'yi transfer etti. Kolo Toure 2002 yılından bu yana Arsenal'de oynuyordu ve toplam 225 maça çıktı. Arsenal'in senelerdir banko futbolcularından birisiydi ve bu bakımdan Manchester City çok doğru bir transfere imza atmış durumda.

Eskiden Arsenal'in geleceğe yatırım yaptığını ve önümüzdeki senelerin inanılmaz kadrosunu kurduğunu düşünüyordum. Yalnız bu transferlerle gördüm ki Arsenal başarı için oynamıyor tamamen bu işi ticarete dökmüş durumda. Değerini bulan bütün futbolcularını satabiliyorlar. Adebayor'un ardından Toure'nin gidişiyle de bunu iyice anladım. Yani takımın can kalbi Fabregas'a da iyi bir teklif gelirse mutlaka satacaklardır. Bu transferler veririm parasını alırım mantığıyla gezinen kulüplerin iyice iştahını açtı. Toure'ye baktığımda 28 yaşında ve bu yaşta futbolcular değerini bulunca satılabilir. Ama Arsenal'in nerede kaldı Henry'li, Vieira'lı, Ljungberg'li başarıya koşan kadrosu. Başarı için önde gelen futbolcularını kadroda mutlaka tutarlardı. Şimdilerse ise para kazanmak için yapmayacakları şey kalmadı. Transferi değerlendirirsek Manchester City çok karışık bir transfer politikası içinde. Abrahomoviç'in Chelsea'sinin ilk zamanlarına benziyorlar. Önlerine geleni almaya çalışıyorlar. Kesinlikle bir düzen yok. Olsa zaten bu kadar fazla forvet oyuncusunu takıma katmazlardı. Sanırım dengeyi korumak için Toure'yi transfer ettiler. Uzun zaman Terry'nin peşinde koştular ama o transfer gerçekleşmedi. Toure Premier Lig tecrübesiyle ve kalitesiyle Manchester City'nin banko futbolcusu olur.

Manchester City falan deyince birde olayın Manchester United tarafı var tabi. Ferguson eskiden Mourinho ve Chelsea ile savaşırdı şimdilerde ise düşmanı ezeli rakibi Manchester City olarak gözüküyor. Adebayor'u kendileri alacakken City'nin fiyat arttırdığını söylediler. Sanırım Ağustos sonuna kadar bu transfer savaşlarını daha çok izleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir