28 Temmuz 2009 Salı

Manchester Savaşları

Solda gördüğünüz 1.70 boyunda 25 yaşındaki adam Avrupa futbol kamuoyunu uzun süredir meşgul etmekte. Tevez Arjantin asıllıdır 2005-2006 sezonunda Corinthias formasını hakkıyla taşımasının ardından 2006 Dünya Kupasında tüm dikkatleri üstüne çekmiş ve Premier Lig ekiplerinden West Ham United'a transfer olmuştur. 2007'de Manchester United'a kiralık verilmiş ve geride bıraktığımız iki sezonda da Manchester United forması giymiştir. Geçtiğimiz sezonun ortasında Manchester United teknik direktörü Alex Ferguson'a maçlarda onbirde başlamayı istediğini fakat Sir tarafından oynatılmadığı için 2008-2009 sezonu sonunda takımdan ayrılacağını söyledi durdu Tevez. Bununla ilgili bir çok yazımız oldu bizim tabiki. Bilhassa ben bu konuya bir hayli eğildim çünkü Manchester United sempatizanıyım bunuda hiç bir zaman saklama gereği duymadım. Bu ayın ortasında Tevez bir başka Manchester ekibi olan Manchester City ile anlaşma imzaladı.

İşte ne olduysa Tevez'in Manchester City'ye gitmesinden sonra oldu. Karşılıklı atışmalar başladı. Konu ile ilgili ilk açıklama Tevez'den geldi; Arjantinli golcü, diktatöre benzettiği Ferguson için, "Benimle 2 yıl boyunca hiç konuşmadı.. Takımda kalmam için hiç çaba göstermedi. Benim de ayrılmaktan başka çarem yoktu" ifadelerini kullandı. Şampiyonlar Ligi Finali'nde Barcelona karşısında forma giymemesini Ferguson'ın en büyük hatası olarak gösteren Tevez, şöyle konuştu: "Manchester United'dayken kaybettiğimiz tek finaldi. Ferguson'a karşı gelemezsiniz. Kendisi İngiltere'nin başkanı gibi. Ama o maçta beni oynatmaması çok büyük bir hataydı." diyerek soğuk savaşın fitilini ateşlemiş oldu. Tevez konuşurda Fergie susar mı? Tabiki hayır. Önce Tevez'e; "Carlos ile temasa geçtik. Kendisine telefon mesajları gönderdim ve Arjantin'deyken biraraya geldim. Menajerine iyi bir teklif sunduk ancak karşılık alamadık" sözleriyle sonrada Manchester City'ye; "City küçük bir kulüp ve basitçe yönetiliyor. Onlar her zaman Manchester United'ı konuşmak zorundalar, ne yaparlarsa yapsınlar; bu değişmeyecek" sözleriyle bir güzel taşını attı.


Bu taşın ardından söylemlerine devam eden isim yine Carlitos oldu. "Ferguson'u takmıyorum ve bu konuyla canımı sıkmıyorum. Manchester United geçmişte kaldı ve benim için artık sadece City var" dedi. Sözlerini, "Ferguson sürekli benimle meşgul oluyor ve paranın etkisinden bahsediyor. Ben City takımına para için gitmedim, sadece gol atmak istiyorum" dedi ve ekledi; "Karşılaşacak olursak Ferguson'a selam bile vermem".. Ferguson'a cevap vermekte gecikmeyen Manchester City şehrin girişindeki bir mağazanın üzerine "Welcome to Manchester (Manchester'a hoşgeldiniz)" yazısı astırdı. Ama nasıl bir yazı? Manchester City formasının rengi olan mavi-beyaz bir yazı, üstünde de Carlos Tevez resmi. Gerçekten komik olduklarının farkında değiller sanıyorum. Ben bu konuda Man U'nun haklı taraf olduğunu düşünüyorum. Manchester City kendi çapında birşeyler yapıp gündeme gelmek çabasında sadece. Bu sezon başarılı olurlar mı bilinmez. Ama kendilerinden bir hayli söz ettirdikleri kesin. Manchester Savaşlarının asıl vücut bulacağı yer Old Trafford olacak tabiki. Tevez'in nasıl karşılanacağı, Şeytanlara karşı nasıl oynayacağı, Ferguson ile karşılaştıklarında tepkilerinin nasıl olacağı benim için büyük bir merak konusu. Eğer sizin içinde aynı sorular kafanızın içinde takla atıyorsa 20 Eylül 13:30'u beklemek zorundayız. Çünkü 20 Eylül Pazar günü Manchester United-Manchester City maçı oynanacak. 20 Eylülü iple çektiğimi itiraf etmek zorundayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir