1 Temmuz 2009 Çarşamba

Matteo Ferrari Beşiktaş'ta ve Delgado'da Sonun Başlangıcı

Beşiktaş, Gökhan Zan’dan boşalan stoper mevkiine İtalya’nın Genoa kulübünün Cezayir asıllı İtalyan futbolcusu Matteo Ferrari ile doldurdu. Cezayir asıllı İtalyan Ferrari’nin bu sezon Genoa takımında 33 maçta forma giydiği ve bu maçların tümünde ilk onbirde sahaya çıktı. Ferrari, oynadığı 33 maçın 4’ü dışındaki tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldı. 1979 doğumlu Matteo Ferrari’nin en yakın sürede Türkiye’ye gelmesi ve Beşiktaş ile sözleşme imzalaması bekleniyor. Beşiktaş’da Matteo Ferrari’nin gelmesiyle birlikte bir oyuncunun gönderilmesi gündeme gelirken, bu oyuncunun Zapotocny olduğu öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un teklif yaptığı futbolcunun İstanbul’dan ayrılmak istememesi sebebiyle bu takıma transfer olması bekleniyor.

Bu sezon Fenerbahçe'nin üst üste transferlerini izliyorduk ama Mehmet Topuz olayından sonra da Beşiktaş transferde hızlı davranmaya başladı. Sezon ortasında Fink'le anlaştıktan sonra sırasıyla Erhan Güven, Nihat Kahveci, İsmail Köybaşı'nı transfer ettiler ve son olarak Genoa'lı Ferrari'yi de Beşiktaş'a getirdiler. Geçtiğimiz sezon Genoa'nın en istikrarlı futbolcuları arasında yer aldı. Son günlerde konuşulan Metzelder'i düşündükçe Beşiktaş'ın Ferrari'yi alarak iyi iş çıkardıklarını düşünüyorum. Gökhan Zan'la da boşalan stoper açığını Ferrari ile doldurmuş oldular. Ferrari ayrıca uzun zamandır İtalya'da forma giydiğinden büyük tecrübe sahibi. Bu tecrübeleriyle de zamanında Zago'nun Beşiktaş'ta yarattığı etkiyi yaratacaktır. Tabi yabancı kontenjanı dolu olduğu içinde Zapotocny ile de yolları ayırmak zorunda kalacaklar. Zapotocny Ertuğrul Sağlam'ın bankosu olmasına rağmen Mustafa Denizli döneminde rotasyon futbolcusu oldu. Son zamanlarda ki performansıyla da takımdan gönderilmesi gereken isimler arasında yer alıyordu. Büyük ihtimalle kiralık olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a gönderilecek. Şu aşamada bonservisiyle göndermek zor görünüyor.

Yeni sezon hazırlıkarını sürdüren Beşiktaş'a Arjantinli kaptanı Matias Delgado'dan şok bir haber geldi. Tecrübeli futbolcu kasığındaki ağrılar nedeniyle ameliyat olacak ve yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalacak. Delgado'nun bir süredir kasığında oluşan ağrılar sebebiyle sıkıntı yaşadığı ve ameliyat olarak bu ağrılardan kurtulmak istediği gündeme gelmişti. Bu isteğini yaklaşık 10 gün önce teknik heyete bildiren Delgado'nun ilk kontrolleri sonrası siyah-beyazlı kulübün sağlık heyeti tarafından ameliyat olmasına gerek duyulmadığı açıklanmıştı. Ancak yeni sezon hazırlıklarına 29 Haziran'da başlayan Beşiktaş'ta Arjantinli futbolcu antrenmanlara katılmamış ve moralinin oldukça bozuk olduğu gözlenmişti. Son bir kez daha kontrolleri yapılan Arjantinli futbolcunun kasık bölgesindeki ağrıları nedeniyle ameliyat olacağı ve yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Beşiktaş'ta asıl sorun Delgado'nun sakatlığı olarak görünüyor. Kasığında ki sakatlık yüzünden ameliyat olacak ve 4 ay futbol oynayamayacak. Bu da sezonun büyük çoğunluğunu kaçırdığı anlamına geliyor. Buna birde rehabilitasyon zamanını da eklersek Delgado'dan uzun süre fayda sağlayamayacaklar. Tabi ki futbolcu sakatlıkları kötü ama ben Delgado'nun olmayışının Beşiktaş için daha hayırlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Delgado genelde sezonlara iyi başlar ama geri kalan dönemde pek faydasını göremeyiz. Özellikle Mustafa Denizli zamanında da performansı daha da yerle bir olmuştu. Çünkü kendisinden beklentiler büyük olduğu için Delgado'nun da bunları karşılayacak kapasitesi olmadığından bu sezon çuvalladı. Ligin ikinci devresinde Yusuf Şimşek o bölgeye transfer edildi de durumu toparlayabildiler. Zaten Delgado sezonun sonlarında sakattı ve gördüğümüz Delgado olmadan Beşiktaş daha iyi futbol oynuyor. Mustafa Denizli'nin kafasındaki 10 numara örneği Yusuf Şimşek veya Tello gibi futbolcular. Delgado yetenekli olabilir ama bu özelliklerde futbolcu değil.

Şimdi Delgado ile yollar ayrılacak mı bilmiyorum ama ayrılırsa hücum bölgesine mutlaka transfer ihtiyacı doğacak. Gerçi sakatlık olmasada yolları ayırmak gerekiyordu. Geçen sezon ligi götürdükleri gibi Şampiyonlar Ligi'ni de götüremezler. Yusuf - Tello - Holosko hücum hattına yardımcı aktörlerde gerekiyor. Beşiktaş şimdiden arayışlara başlasa iyi olacak. Ama Nihat'ı forvetin arkasındaki hücum hattında oynatmayı düşünürse bu açık bir nebze kapanabilir. Nihat'ı sağ açık gibi düşünürsek ortada Tello, solda da Holosko gayet başarılı futbol sergiler. Delgado'ya geçmiş olsun diyelim ama bu sakatlıktan kurtulması, kurtulsada kendini bulması çok uzun zaman alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir