21 Temmuz 2009 Salı

Milan-La Galaxy Maçı Üzerinden Beckham



Dün Milan ile La Galaxy bir hazırlık maçı oynadılar. Maça futboldan ve atılan 4 golden ziyade David'in Galaxy amigolarından biriyle yaptığı ağız dalaşı damgasını vurdu malesef. Videosunu Youtube'dan Beckham loses his cool başlığı ile buldum. Hoşuma gitti bende başlığı öyle yapacaktım güzel Türkçem dururken İngilizceye lüzum yok diye vazgeçtim. Malum Milan'a gitti Beck geçtiğimiz sezon ve seneyi orda geçirdi. Amerika'ya dönmeme konusunda ısrarlı bir tavrı vardı. Fakat kiralık gittiği için dönmek mecburiyetinde kaldı. Ben Avrupa'ya gitmesinin doğru olduğunu savunanlardanım. Tamam Beckham'ın bencilliğinden La Galaxy biraz mağdur oluyor bu durumda ama keyif almadığı bir yerde Beckham'dan başarı beklemekte Galaxy'nin bencilliği.

Maçtan önce Milan'ın teknik direktörü Leonardo Beckham'ı yeniden Milan'da görmek istediğine yönelik bir kaç cümle etmiş. Maçtan sonrada David bizim arkadaşımız ama hiçte arkadaşımız gibi davranmadı demiş. Galaxy'nin attığı iki golüde hazırlayan isim Beckham'da o yüzden böyle bir laf etmiş yani. Neyse Milan'ın golleride Inzaghi ve Thiago Silva attı. Maçın vukuatına yeniden dönersek. Zaten maçtan önce bir tepki olacağı açılan pankartlar ile görünüyordu. "Evine dön sahtekar 23" "Senden önce vardık, senden sonra olacağız. Sana rağmen buradayız." "23:Pişmanlık" yazılıydı malum pankartlarda. Maç esnasındaki yuhlamalar ve ıslıklarda cabası tabi. Maçın ardından Beckham tribünlere yaklaşıp elini uzattı el sıkışmak içinmiş. Bunu David kendisi söylüyor "Yuhalamalar sürpriz değil. Bazen gerektiğinden öteye gidebiliyor ancak ben adamın elini sıkmak istedim fakat o karşılık vermedi." diyerek. Fakat uzattığı ele karşılık bulamayınca soyunma odasının yolunu tuttu. Severim ben Beckham'ı Amerika'da oynamak istememesini anlıyorum aslında. Bu adam yıllarca Dünyanın en iyi liginde Premier Lig'de forma giydi. Şimdi Avrupa'dan bu kadar uzakta mutlu olamadığı için kimse onu suçlayamaz. Gerçi adama sorarlar madem öyle niye vaktinde kabul ettin diye. Bir nevi futbol elçisi olacaktı Beckham orada ama işler pekte istediği gibi gitmedi demekki. Ben yeniden Milan'a dönmesini bekliyorum. Manchester City ilede anılıyor adı gerçi ama Milan'da daha başarılı olur bence.

ps: Yazıya başlarken başlığı Beckham üzerinden La Galaxy-Milan maçı yapmıştım ama şimdi baktım maçtan çok Beckham'ı yazmışım ki amacımda buydu sanırım :) başlık düzeltilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir