7 Temmuz 2009 Salı

Milan'dan Havadisler

Son zamanlarda Real Madrid ve Milan yeni gözdelerimiz durumunda. Birisi yaptığı büyük transferlerle adından söz ettirirken diğeride yapamadığı transferlerle çok konuşulur oldu. En önemli yıldızı Kaka'yı da para ihtiyaçları için sattıktan sonra Milan taraftarları bir anda kendilerini öksüz gibi hissetmeye başladı. Çünkü İtalya'da takımlara bakarsak İnter'in elinde güçlü bir kadro var ve Ibrahimoviç gibi yıldız oyuncuları var. Juventus desek Diego'yu falan aldı. Milan transferler gelmediği için ilk idmanda yerlerini alıp protestolarını yaptılar. Leonardo'nun işi çok zor görünüyor çünkü bu taraftar baskısında ve yeniden yapılandırması gerektiği kadroda neler yapacak bilemiyorum. Milan taraftarı çok öfkeli görünüyor ve yıldız oyuncu transferi istiyorlar. Çünkü Milan bunlara alışık, 4-5 sene önce Şampiyonlar Ligi şampiyonu olurken bir anda düştükleri bu durum içler acısı. Galliani ve Ancelotti Milan'ın geleceğini el birliğiyle yok ettiler. Kadro öyle yaşlandıki şimdi işin içinden çıkamıyorlar. Galliani ise takımın gençleşmesi gerektiğini bildiği için genç futbolculara şans vermek istiyoruz gibisinden kıvırmaya başladı. Kaka'dan onca para kazandılar ve Milan gibi kulübün kasasında her zaman büyük paralar vardır. 1-2 seneden vazgeçerek gelecek vaad eden Milan kurulabilir. Tabi eldeki prostat futbolculardan da bir an önce kurtulmak lazım. Şu an enkazdan farkları yok.

İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından AC Milan, Standart Liege'in ABD'li savunma oyuncusu Oguchi Onyewu ile anlaştı. AC Milan'dan yapılan açıklamaya göre, Belçika Birinci Futbol Ligi şampiyonu Standart Liege'in defans oyuncusu Onyewu ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Aynı zamanda Belçika pasaportu da taşıyan Onyewu'nun sözleşme detayları hakkında bilgi verilmedi.Onyewu, 1994-1996 sezonunda forma giyen Alexi Lalas'tan sonra Serie A'da oynayan ilk ABD'li futbolcu oldu. Nijerya asıllı 27 yaşındaki futbolcu, Standard Liege'in üst üste iki kez lig şampiyonluğu elde etmesinde büyük pay sahibi olmuştu.

Milan'ın 30 yaş altı futbolcu transferi yaptığını görünce bir anda gözlerim yaşarıyor. Bu tip akılcı, iş yapar transferlerle sonuca gidebilirler. Onjewu Standart Liege'de büyük çıkış yakaladı ve son Konfederasyon Kupası'nda da performansıyla adından söz ettirdi. Onun isimi Fenerbahçe ile çok anılıyordu ama kendisi Milan yolunu tuttu. Takımın bankosu olabilir mi bilmiyorum ama rotasyonda büyük yarar sağlayacaktır. Milan'ın böyle 30 yaş altında takımı gençleştirecek ama bir yandan da kafaya oynamasını sağlayacak futbolcu transferlerine ihtiyacı var.

2 yorum:

  1. Ultras fena kızgın ilk antrenmanda olanlar sertliklerini ortaya koyuyor.

    YanıtlaSil
  2. Kendilerine göre haklılarda Kaka gibi oyuncu hele ki Milanda yok sonuçta. Ama Milanda haklı böyle bir dönemde bulmuşlar 65 milyonu kaçırırlar mı?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir