24 Temmuz 2009 Cuma

Milli Takımda Guard Rotasyonu

Dün millilerimizin uzunlarını değerlendirmiştik; bugün de guardları; seçimlerin doğru mu yanlış mı olduğunu kendimize göre değerlendirmeye çalışacağız.

Guard rotasyonumuz Kerem Tunçeri, Ender Arslan, Engin Atsür, Sinan Güler, Ömer Onan, Evren Büker' den oluşuyor. Bu oyunculardan kadrodan çıkartılanlar olabilir ama biz tamamının kaldığını düşünürsek bana göre standartın üstünde bir rotasyona sahip olacağız.

Takımın bir numarası Kerem Tunçeri olacaktır. Bir numara için Kerem ile süreleri çoğunlukla Ender paylaşır. Engin' in bu oyuncular kadar süre alacağını düşünmüyorum. Zaman zaman çift bir numarayla oynarken Engin' den faydalanabiliriz.

İki numarada da kaliteli oyunculara sahibiz. Sinan Güler gibi final serisinin gizli MVP' si, Ömer gibi iyi bir dış savunmacı ve hızlı hücumu seven biri ile yılın en çok gelişme kaydeden oyuncularından Evren Büker birleşince çok iyi bir tablo çıkıyor karşımıza.

Kısaca turnuvada guardlardan yana pek sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Eğer Tanjevic rotasyonu iyi ayarlarsa guardlarımız bizi belli bir seviyeye çıkarabilir.

1 yorum:

  1. Geçen yıllara bakınca ne kadar değişken bir yapımız var. Ben pivot olmayan dönemin en sonuna yetiştim. Tamer Oyguç ve Murat Konuk'tan başka uzun yoktu. Sonra uzunlar yetişti ama oyun kurucu yoktu. Şimdi de kısa forvet pozisyonunda adam bulamıyoruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir