24 Temmuz 2009 Cuma

Galatasaray Daha İyi Olacak | Galatasaray 2-0 Tobol

Uefa'ya son giren ülke olan Kazakistan takımları hatta Milli Takım'ını da dahil edersek Avrupa kulüpleri için kapalı kutu diyebiliriz. Tobol'da diğer Doğu takımları gibi yaptığı katı savunmayla ön plana çıkıyor. Üstelik Kazakistan Ligi'nin de çoktan başlaması onlar için çok büyük avantajdı. Galatasaray Rijkaard'la sistemini yeni oturtuyor ve as futbolcuların bazıları henüz yeni oynayama başladılar. Bu yüzden Galatasaray'ın son zamanlarda ki favori lafı olan sabır büyük önem taşıyor. Rijkaard'ın sistemini oturması için bizlerin sabırlı olması gerekecek. As kadronun bir arada birçok maç oynayıp bu sisteme alışması gerekiyor. Artık Rijkaard'ın Galatasaray'ı da tanıma aşamasının yavaştan geçtiğini düşünürsek Galatasaray giderek iyi duruma gelecektir.

Tobol'la oynanan ilk maçta da 4-4-3'le sahaya çıkmıştık ama genç futbolcu ağırlıklı oynadığımızdan birde Kazakistan'ın kapalı kutu olmasından dolayı istediğimizi yapamasakta avantajlı skoru almayı bildik. İkinci maçta ise Rijkaard as kadromuza yakın bir takımı sahaya sürdü. 4-3-3'ün hücum üçlüsünde Baros - Serdar Eyilik ve Yaser'i izledik. Serdar kampında yıldızı konumundaydı bu maçta da gösterdi ki üzerinde durulursa çok büyük bir futbolcu olacak. Onun şu an tek eksiği oynadığı üst düzey maç sayısıdır. Yaser Yıldız'ı ise ben oldum olası beğenmiyorum. İlk yarıda vurduğu iki kafa topu dışında bir aksiyonunu göremedik. Sol tarafta Serdar'ın yaptıklarını sağ tarafta Yaser yapamadı. Bu yüzden kanat akınlarında da bir dengesizlik söz konusuydu. Orta sahada ise Arda Turan'ı uzun zamandan sonra istediğim mevkide görmek beni çok mutlu etti. Barcelona'da ki Iniesta rolünde yani orta sahada oynadı. Serbest oyuncu gibi de sürekli dolaştı, pas organizasyonları yaptı, hücumların çoğunda onun imzası vardı. Arda Turan bu tarz futbola alıştığı takdirde 20 milyon euro'luk piyasa değerini katlayacağından hiç şüphem yok. Savunmada ise bazı zamanlarda aksamalar olsada zamanla ben bunların geçeceğini düşünüyorum. Gördüğüm Hakan Balta hazır değildi, Sabri'nin duran toptan bizleri şaşırtarak attığırdığı gol dışında merifetini göremedim. Göbekteki futbolcularımız ise gün geçtikçe daha iyi olacaklar.

İkinci yarıda Kewell ve Lindeorth'un girişiyle Galatasaray hücumları arttı ve sadece Arda'nın üzerinde olan yük hafifledi. 2 yıl oynamayan Linderoth'u ben çok beğendim. Her zaman söylüyorum iyi bir Linderoth Mehmet Topal'ı bu takımdan kesecektir. Mehmet Topal defansı güçlü ama hücum anlamında verimsiz. Linderoth ise defansının iyi olmasının yanında iyi pas dağıtan hücumları orta sahada organize etmeye çalışan bir futbolcu. Tobol maçında da gördük onun girmesiyle pas dağıtımı rahatladı. Kewell'da hazır olmasada takıma farklı bir hava getirdi. Galatasaray bu maçta çok pozisyon buldu ama rakip takımın kalecisi ne hikmetse panterleşti. Süper bir futbol oynamadık ama Galatasaray'ı yerden yere vurmanında alemi yok. Sonuçta turu geçtik ve her geçen gün iyiye gidiyoruz. Sakatlarımız iyileşmiş, Lincoln gitmiş, Rijkaard gibi bir teknik direktör yedek kulübesinde, Arda kaptan ve 10 numarayı almış daha ne isteyelim değil mi. Sadece Serdar Eyilik'in durumu beni üzdü. Maçın spikeri Emre Tilev birşeyi yok desede travma geçirmiş ve gerçekten ciddi bir durum geçirmiş. Çok da güzel oynuyordu nazar değdi diyelim umarım en kısa zamanda iyileşir.

Rijkaard'la Ali Sami Yen'de ilk resmi maçımıza çıktık. Arda'ya bu arada kaptanlık ve 10 numara inanılmaz yakıştı. Saha içinde bakıyorum hareketleri falan 30 yaşındaki futbolcunun tecrübesini kazanmış gibi. Kaptan dediğin gerçekten böyle olur. Futbolcular arasında birlik, beraberlik oluşmuş. Henüz oturmasa bile sistem kurulmuş takım sisteminden ödün vermiyor. Galatasaray çok daha iyi olacak diyelim.

3 yorum:

  1. Linderoth forma girer ise kesilen oyuncu Topal değil ayhan olur zannımca

    YanıtlaSil
  2. Orta sahaya bir transfer daha olacağı için yeni transfer zaten Ayhan'ı takımdan kesecek. Tobi'nin dönüşüde Topal'ın yerine olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. gerçi orta saha transferi de ihtiyaç ama bir sağ bek daha elzem gibi gözüküyor. Gökhan Zan'ın kademesine giremediği için Tobol'a bile pozisyon veriyor sağ taraf.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir