27 Temmuz 2009 Pazartesi

Nihat Kahveci Geri Döndü

Nihat Kahveci geri döndü diyorum çünkü Beşiktaş'a transferi kesinleşmesine rağmen transferle ilgili bütün soruları cevaplamamıştı. Askere giderkende, askerdiği bittiğinde de Beşiktaş'a transferiyle ilgili yorum yapmamıştı. Bu tavrı da kafamızda acaba sorusuna neden oldu ama Nihat Kahveci Beşiktaş'ın İspanya kampına katıldı. Nihat, yaptığı koşunun ardından yarı sahada yapılan çift kale maçta takımdaki yerini aldı. Çift kale maçta attığı gol ve direkten dönen bir serbest vuruşu ile kalitesini ortaya koyan golcü futbolcunun önümüzdeki günlerde tam olarak hazır hale geleceği belirtildi.

Nihat'ın isminin bile Beşiktaş için önemi çok büyük. Bana Türk futbolunun en karakterli ve sevdiğin futbolcularını say deseler Nihat'ı da mutlaka ilk sıralara koyarım. Çok genç yaşta Beşiktaş'ta üst düzey maçlarda oynamasına rağmen asla şımarmadı, en güzel şekilde futbolunu oynadı, Beşiktaş'tan ayrılışı bile çok onurlu oldu yani takımına parasını da kazandırdı, İspanya'da da bizi en iyi şekilde temsil etti. Yaşadığı şanssız sakatlıklar olmasa Nihat Kahveci kariyer olarak da çok daha büyük yerlerde olabilirdi. Real Sociedad'da yaptıklarından sonra Villereal giib kulüpte oynadı ama sakatlık yüzünden kendini doğru dürüst gösteremedi. Oynadığı zamanda da Villereal'in vazgeçilmezlerinden olmuştu. Ama Nihat'ın istikrarsızlığından bıkan Villereal onu satma kararı aldı ve Beşiktaş transferi gerçekleşti. Nihat çok profesyonel futbolcu ama çok iyi de bir Beşiktaş'lı. Kendisine geçtiğimiz yıl Fenerbahçe çok daha büyük teklif yapmasına rağmen Avrupa'da kalmayı tercih etti. Aslında Nihat'ın kafasında hep Avrupa vardı ama Villereal'de yaşadığı sakatlıklardan sonra piyasası çok düştü. Elbette onu isteyen olacaktı ama 29 yaşında İspanya dışında bir Avrupa ülkesine gitsen uyum sorunu falan yaşayacaktın. İspanya ikinci vatanın olmuş ama bu ükleden gelecek tekliflerde orta sıra takımlarından olacaktı. Beşiktaş hem eski yuvası hemde Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

Nihat'la birlikte Beşiktaş'ın hücum aksiyonları çok gelişti. 4-2-3-1 oynadıklarını düşünürsek hücum üçlüsünün sağ tarafında oynayatabilirsin ya da en ilerci uçta da Nihat'tan faydalanabilirsin. Sakatlık yaşar mı bilmiyorum ama Beşiktaş Nihat'tan en maksimum verimi almak için elinden geleni yapacaktır. Beşiktaş'ta hücum varyasyonları yapmak gerekirse:

Nihat -------- Yusuf ----------- Holosko
-------------- Bobo(Nobre) ------------

Holosko ----------- Yusuf ----------- Tello
-------------------- Nihat-----------------

şeklinde hücum organizasyonları kurabiliriz. Tello'yu ayrıca göbekte de oynatabilirsiniz. Delgado ile de yolların ayrılması düşünülüyor bu yüzden o bölgeye bir transferde yapılabilir. Yapılacak transferide direk hücum üçlüsünün ortasına yazarız. Nihat Kahveci'nin takıma katılmasıyla Beşiktaş inanılmaz bir hücum hattına kavuştu.

Nihat'ın Beşiktaş'a artısı sadece sahada göstereceği performans açısından değil duruşuyla da olacaktır. Beşiktaş'ın saha dışında da derleyici, toparlayıcı bir lidere ihtiyacı var. İbrahim Üzülmez ve Toraman kaptanlık olayını eline yüzüne bulaştırmıştı, Delgado'dan da hiç bahsetmek istemiyorum. Bu yüzden derhal Nihat takımın kaptanlığına getirilmelidir. Nihat'ın hem lider özellikleri var hemde Beşiktaş'lı duruşuna uyan isimlerin başında geliyor. Saha içinde olsun saha dışında olsun takımı ileriye taşıyacak isimde Nihat Kahveci'dir. Nihat için söyleyebileceğimiz tek handikap çok sık sakatlanması ve bu sakatlık sürecininde çok uzun sürmesidir. Askerliğini de yaptığından sezona hazırlanması için belirli bir süreye ihtiyacı var. Ben bir Galatasaray'lı olarak Nihat'ı tekrar Beşiktaş forması altında izleyeceğim için çok heyecanlıyım. Beşiktaş geçen sezondan güçlü gelen kadrosunu yaptığı isabetli transferlerle daha da güçlendirdi. Turkcell Süper Lig geçen sezondan daha da kızışmış şekilde geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir