27 Temmuz 2009 Pazartesi

Nonda Galatasaray'da Kalmalı

Rijkaard'ın takıma ısınmasının ardından Galatasaray'da kadrodan ayrılacak isimler kimler olacak çok merak edilmeye başlandı. Önce genç futbolcular içinde operasyonunun ilk ayağını gerçekleştiren Rijkaard şimdi de operasyonunun ikinci kısmına geçti. Basında çıkan haberlerde Nonda ile devam etmek istemediği yazılıyor. Onun yerine forvet alınması görüşünü belirtmiş. Bu haber ne kadar doğru bilmiyorum çünkü herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Ben olası ihtimaller üzerine senaryo yazmak istiyorum. Türkiye futbolunda 6+2 yabancı kuralı var. Galatasaray biri orta sahaya olmak üzere iki tane yabancı transferi düşünüyor. Nonda'yı elden çıkarsalar bile yerine gelecek yabancınında ben Baros'u kesecek bir isim olduğuna ihtimal vermiyorum. Düşünülen genç, gelecek vaad eden yabancı bir forvet oyuncusu varsa bilemem. 6+2 kuralında Nonda çok iyi bir yedek futbolcu olur.

Galatasaray'a geldiği ilk sezonunda şampiyonlukta müthiş katkı vermişti ve Adnan Polat ondan çok memnun olduğunu açıklamıştı. İkinci sezonada iyi başladı ve sözleşmesi de uzatılmıştı. Ondan sonra gelen sakatlıklar neticesinde fazla yarar sağlayamadı. 4-3-3'ün hücum aksiyonunda Baros'un çok iyi yedekler. Toplu ve topsuz oyunu aynı başarıyla oynayabildiği içinde rotasyonda da katkısı büyük olur. 32 yaşına da geldiği için kendisini yedek oynattığında pek sorun çıkartamıyor. Nonda geriye kadar gelip top alan, hücumu organize etmeye çalışan ve takım sistemine bire bir uyabilen futbolcudur. Geçtiğimiz sezonda sakatlıklar yüzünden çok istikrarsız görüntü çizdi ve doğal olarak takımdan gönderilmesi gerektiği düşünceleri ortaya çıktı. Linderoth'ta olduğu gibi sezon kampında ona da şans verildi ve görünüş takımda kalacağı yönünde. Takıma da baktığımızda Baros ve Nonda dışında doğru dürüst santraforumuz yok. Erhan Şentürk ve Özgürcan'dan umutlarımız var ama hazırlık kampında gördük ki üst seviye için henüz hazır değiller.

Haberde yazan tek doğru şey Galatasaray'ın mutlaka forvet transferi yapması gerektiğidir. Baros ve Nonda'ya mutlaka alternatifler gerekiyor. Hatta 4-3-3'ün hücum hattında kanat futbolcuları içinde alternatifler lazım. Keita ve Kewell'ın arkasında iş yapar sadece Serdar Eylik gözüküyor. Bunun dışındaki alternatiflerimiz Aydın Yılmaz ve Yaser Yıldız. Orta saha transferinin mutlaka gerçekleşeceğini düşünürsek ben alacağımız ikinci yabancı futbolcumuzun yönlü bir hücum oyuncusu olması gerektiğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir