16 Temmuz 2009 Perşembe

Olympiacos-Nate Robinson flörtü

Geçen sezon Childress' i kadrosuna katarak çok büyük yankı uyandıran Olympiacos şimdi de bir başka Nba oyuncusu Nate Robinson ile ilgileniyormuş. Bütün spor servislerinde ciddi konuşuluyor bu transfer ve gerçekleşmesi de yüksek bir ihtimal gibi görünüyor.

Nate Avrupa için üst düzey bir oyuncu. Olympiacos Nate' i kadroya katması durumunda Euroleague' de en iddialı takımlardan biri haline gelir. Hatta Nate' in, Childress' tan daha yararlı olacağını düşünüyorum. Bu arada onuşulan fiyat 2 yıl için 10 Milyon dolarmış ve benim tahminime göre kontratına Nba' e istediği zaman dönüş maddesi de eklettirecek.

Nate' in gelişini sadece sportif olarak da düşünmemek lazım aslında. Sportif başarının yanında maddi açıdan ve tanıtım açısından da çok önemli bir hamle. Sonuçta iki defa smaç şampiyonu olmuş bir oyuncu. Güzel smaçlara hasret olan Avrupalıları salonlara çekebilir, Tv gelirlerini artırabilir, forma satışlarında çok iyi etki yapabilir.

Bu arada; Olympiacos, Nate olmazsa Ramon Sessions' a yönelecek deniliyor ama Sessions' u kadrolarına katmaları bana göre imkansız. Bucks ne olursa olsun Ramon' u kadroda tutacaktır. Ramon' u bırakmak geleceği bırakmak; takımı bırakmaktır bana göre.

1 yorum:

  1. Nate ne kadar geçen sene Knick'in bench oyuncusu olsa da herif resmen son periyotta eline bakılan tek oyuncu oluyordu New York'ta. Bir bakıma NYK'nin esas oyuncularındandı. Kesinlikle giderse Childress'tan daha fazla katkı verecektir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir