2 Temmuz 2009 Perşembe

Rijkaard Gençlere Yatırım Yapıyor

FC Kleve ile oynanan hazırlık maçının kağıt üzerinde hiçbir değeri olmayabilir. Baktığımızda Almanya üçüncü lig ekiplerinden bu yüzden kazansanda farketmez, kaybetsende. Herkes senden farklı bir skor almanı da bekleyebilir ama önemli olan bu tip maçlarda bazı futbolcuları görmek, onlardan ilerisi için nasıl yararlanabileceğinin yollarını aramaktır. Rijkaard sezonun ilk hazırlık maçında genç ağırlıklı kadroyu sahaya sürdü. Kendisinin Galatasaray'a oynatmasını beklediğimiz 4-3-3 dizilişini de bu maçta gördük. Yüksek tempoda oynamaya çalışan, seri pas yapan, ayağa oynayan, savunmasını orta sahaya kadar çıkaran ve temel felsefesi hücum olan takımı yaratmaya başladı. Uzun zamandır Galatasaray böyle güzel futbol oynamıyordu. Bu maçta alınan skor hiç umrumda değil, bu maçta Galatasaray çok şey kazanmıştır. Eğer sezon boyunca bu futbolu oynamaya devam edersek izleyenler büyük keyif alacak ve Galatasaray'lı olmayanlar bile futbola doymak için Galatasaray maçlarını izleyecek.

Maça bakarsak genç kadro özellikle ikinci yarıda iyi futbol sergiledi. Özellikle Serdar Eyilik bu maçla birlikte futbol piyasasına adını yazdırmıştır. Yaptığı klas hareketler, hızlı oyunuyla Rijkaard'ın bu sezon ki sürprizlerinden olmasını bekliyorum. Sürekli diyorduk Arda elbette takımdan ayrılacak ama yerini birisiyle doldurmamız gerekiyor diye. Şimdi Serdar Eyilik bu konuda aday gözüküyor. Emre Çolak'da ilk yarıda güzel futbol oynadı. Orta sahada organizatör gibiydi, fizik olarak da güçlenirse önemli futbolcularımızdan birisi olacaktır. Yeni transferlerimizden Mustafa Sarp'ı da bu maçta beğendim. Orta sahada tam bir görev adamı, ihtiyacın olunca oynar, yedek oturursa da ses çıkarmaz. Uğur Uçar'ı da tekrar görmek güzeldi sakatlığından dolayı oluşan çekingenliğini üzerinden atarsa daha iyi olacak. Takımda beğenmediğim Volkan Yaman ve Yaser Yıldız oldu. Büyük ihtimalle de takımdan ayrılmalarını bekliyorum.

Bütün maç tek kale oynadık ama golle buluşamadık. Henüz hücum hattı tam oturmadı diyebiliriz. Ayrıca as kadromuzla da oynamadığımız için bu tip hatalar olacaktır. Şimdi önümüzde daha ciddi hazırlık maçları var. Bu genç kadroyla, as kadro harmanlanınca ortaya çok iyi şeyler çıkacağına inanıyorum. Rijkaard Türkiye'de ki futbol felsefesini değiştirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir