4 Temmuz 2009 Cumartesi

Roger Federer vs Andy Roddick

3. Grand Slam Turnuvası Wimledon'da finalin adı belli oldu. Tek bayanlarda Williams kardeşler finalini izleyeceğimizi yazmıştık. Tek erkekler finalide dün oynanan yarı final maçlarından sonra tayin edildi. Tek erkekler finalinde Roger Federer ile Andy Roddick arasındaki mücadeleyi izleyeceğiz. Aslında kendi adıma konuşmam gerekirse Federer-Murray finalini bekliyordum. Fakat Roddick sürprize imza atarak Andy Murray'i 3-1 ile geçerek finale yükseldi.

Federer'e gelince artık şaşırtmıyor onun maçları. Karşısında tutunabilen rakip yok malesef. Federer yine yeniden 3-0'lık bir seri ile maçı kazandı ve günün ilk finalisti oldu. Geride bıraktığımız 7 Wimbledon finalinin 7sinde de finalist olan İsviçreli raket bu turnuvayı kazanması durumunda kariyerinin 15. Grand Slam zaferine ulaşarak Amerikalı efsane tenisçi Pete Sampras'ın 14 Grand Slam zaferi rekorunu da kıracak.

Dünya klasmanının 2. sırasında olan Federer ile 6. sırasında olan Roddick arasında daha önce 2004 ve 2005 yıllarında Wimbledon finalleri oynanmış ve iki finalide Federer kazanmıştı.

Bugün oynanacak tek bayanlar kategorisi final karşılaşması ise Serena Williams ve Venüs Williams arasında oynanacak. Karşılaşma Türkiye saati ile 16:00'da ve CnnTürk'ten canlı yayınlanıyor. Tek erkekler finali ise yarın 15:00'te oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir