4 Temmuz 2009 Cumartesi

Yüzsüzlüğünde Bu Kadarı! Yuh Yani!

Transfer dünyasının flaş ekiplerinde İngiliz kulübü Manchester City'nin Chelsea'nin defans oyuncusu John Terry'e 3. kez teklif yapmaya hazırlandığı iddia edildi. İngiliz basının iddiasına göre daha önce futbolcunun transferi için Chelsea kulübü ile 2 kez görüşen Manchester City'nin iki görüşmeden de olumsuz sonuç almasına rağmen futbolcu için yeni bir teklif yapmaya hazırlandığı iddia edildi. Manchester City'nin daha önce yaptığı teklifi Chelsea kulübü reddetmiş ve John Terry'de Chelsea'de kalmak istediğini söylemişti.

Manchester City transfer konusunda yaptığı hamlelerle Real Madrid ile antipatiklik yarışına giriyor geçen seneden beri. 2008'in eylül ayında Birleşik Arap Emirlikleri şeyhi Mansur Bin Zayid tarafından satın alındığından beri sadece transfer haberleriyle gündeme gelmiş bir kulübün başarılı olacağını hangi insan düşünür bilmiyorum. Paranın herşeyi satın alabileceği günümüz dünyası beni yeterince sinirlendirirken birde Manchester City'nin bunu insanın gözüne gözüne sokarcasına yıldızlara teklifler götürmesi tahammül sınırlarımı zorluyor adeta. Kaka, Torres, Iniesta, Dani Alves, Ribery, Tevez, Henry ve hatta Sercan Yıldırım! Evet bu isimlerin tamamı (Sercan'da dahil) Manchester City'nin transfer listesinde olan isimler. Resmen ilgilenildiği açıklanan isimler yani.

John Terry konusu ise ayrı bir şamata. John Terry Chelsea için sembol bir isim konumunda. Geçtiğimiz sene Manchester'a penaltılar ile kaybedilen Şampiyonlar Ligi finali dün gibi gözümün önünde. Penaltıyı kaçırmıştı Terry, Manchester'da kupaya uzanan takım olmuştu. Gözyaşları içinde kalışı hafızamda Manchester'ın kupayı kaldırışından bile daha fazla yer etmiş durumda. Daha önce üç kez teklifte bulunmuşlardı Chelsea'ye Terry için. Fakat gerek Chelsea gerekse Terry böyle bir durumun söz konusu bile olamayacağını açıklamışlardı. Hatta Terry; "Chelsea'den başka bir kulüpte oynamam" diyerek konunun tamamen kapanmasını istemişti. Ama isteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü kara atasözünü daha duymadan kendilerine transfer politikası olarak seçmiş olacaklar ki yeni bir teklif ile daha Chelsea'nin kapısını çalmaya hazırlanıyorlarmış. Tabii yine astronomik bir transfer ücreti ile.. Platini geçtiğimiz günlerde 2-3 sene içerisinde transfer piyasasına bir düzenleme getireceklerini söyledi. Şu 2-3 sene artık geçsede düzenlemeyi görsek. Zira dur demedikçe kimsenin duracağı yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir