4 Temmuz 2009 Cumartesi

Şeytanlardan Beklenmeyen Transfer

İngiliz devi Manchester United bonservisi elinde bulunan 29 yaşındaki golcü futbolcu Michael Owen'ı kadrosuna kattı. Bir dönem Liverpool forması da giyen yıldız isim takımın bugün Carrington'daki kampını ziyaret etti. Sağlık kontrolünden geçtiği ifade edilen Owen'ın Kırmızı Şeytanlar ile anlaştı. Newcastle United ile olan sözleşmesi 1 Temmuz'da sona eren, bir dönem Liverpool ve Real Madrid formaları da diyen İngiliz golcü geçtiğimiz sezon yine sakatlık sorunu yaşamıştı. Cristiano Ronaldo ve Carlos Tevez gibi iki yıldızını kaybeden Manchester United'ta teknik direktör Sir Alex Ferguson ise Owen transferiyle kadroyu yeniden genişletmeye başladı.

Liverpool ve Manchester United arasında ki rekabeti bilirsiniz. Bu takımlarda oynayan futbolcular karşılıklı olarak aleyhlerine birşeyler söyler ve ülkemizdeki gibi o takıma gitmem, milyon dolarlara takımımı değişmem tarzı felsefeyle yaklaşırlar. Michael Owen'da Liverpool'da oynadığı dönemde doğuştan Liverpool'lu olduğunu söylerdi. Liverpool'un altyapısından yetiştikten sonra 17 yaşında Premier Lig'e adımını attı ve adından çok söz ettirdi. 19 yaşında 1998 Dünya Kupası'nda İngiltere forması giydi. Bir zamanların altın çocuğu da diyebiliriz. Premier Lig'de genç yaşında iki kere gol kralı oldu ve 1998 yılında Dünyanın en iyi genç futbolcusu seçildi. 2004 yılına kadar Liverpool'da forma giydi ve 216 maçta 118 gol atma başarısı gösterdi. Bunun neticesinde de Real Madrid'in Galacticos harekatının ağlarına takıldı ve 42 milyon euro karşılığında Real Madrid yolunu tuttu. Bu belki de Owen'ın verdiği en yanlış karardı çünkü kariyeri büyük düşüşe geçti. Sakatlıklar olsun, Real Madrid'in güçlü forvet hattının arkasında fazla forma şansı bulamaması olsun Owen için İspanya günleri çok kötü geçti. Sonrasında ise ülkesine döndü ve Newcastle United ile anlaştı. Bu takımda önemli paralar kazandı ama sakatlıklar yüzünden yine kendini gösteremedi. Son olarak Newcastle United küme düşünce sözleşmesi de bittiği için bu takımdan da ayrıldı.

Owen gibi futbolcu boşta olurda ülkemiz basını bunu değerlendirmez mi? Tabi ki değerlendirir birçok takımımızla adı geçti özellikle Galatasaray'ın forvet aradığını da bildikleri için Galatasaray'la ismini çok andılar. Ama beklenmedik birşey oldu ve eski Liverpool'lu Manchester United yolunu tuttu. Owen artık 29 yaşında ve kaybedeceği bir sene daha yok. Aslında durumu Van Der Sar'a benziyor biraz. Van Der Sar'da üst düzey takımlardan Fulham'lara kadar düşmüştü ama 35 yaşında da olsada Manchester United'e transfer oldu ve hala bu takımda oynuyor. Owen ne kadar sakatlansa da hala çok büyük golcü. Cristiano Ronaldo'yu kaybedip hücum hattı zayıflayan Manchester United'da hücum gücüne büyük katkı verebilir. Owen bunca sakatlığa rağmen hala müthiş bir bitirici, hala çok hızlı futbolcu. Ben Manchester United'de eski günlerine tamamen dönemesede bizlere Real Madrid ve Newcastle günlerini unutturacağına inanıyorum. Aslında 1998'lerde Owen tarzı forvet oyuncuları çok modaydı. Tavşan forvet dediğimiz hızlı ve bitirici futbolcular en pahalı forvet oyuncuları konumundaydı diyebiliriz. Günümüzde bu forvetler pek prim yapmıyor. Ama Owen bu özellikleri taşımanın yanında kolay yıkılmayanda forvet oyuncularından olduğu için hala prim yapabiliyor. Aslında bu tarz adamlar örnek verirsek Rooney sadece forvette kalmayıp futbollarına yön verdiler. Hücumun birçok mevkisinde oynayabiliyorlar. Owen'a dönersek Rooney ile birlikte forvet hattını taşıyan isim olacaktır. Sonuçta bu iki futbolcu İngiltere Milli Takım'ının iki forvet oyuncusu. Burada tartışılacak konu Owen Liverpool'luyum dese de Mancheste United'e gidişi olacaktır. Onun da yapabilecek birşeyi yok 29 yaşında ve kariyeri bitme noktasındayken böyle bir teklifi es geçemezdi. Sakatlığı büyük sorun mutlaka sağlık taramasından geçirmişlerdi. Sağlıklı bir Owen'ı da bütün büyük takımlar takımında görmek ister.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir