23 Temmuz 2009 Perşembe

Tanjevic' in Uzunları

Her zaman en çok tartışılan konu olmuştur Tanjevic' in Milli Takıma çağırdığı oyuncular. Özellikle de uzunlar. Mehmet Okur ve Kaya Peker gibi iki değerli uzunu kadroya almayışı birçok kişi tarafından eleştirilmiştir.

Öncelikle uzun rotasyonumuza bir bakalım. Kerem Gönlüm, Oğuz Savaş, Ömer Aşık, Semih Erden, Fatih Solak. Tanjevic' in seçimlerine bakarak hücumda topu elinde isteyen uzunlarla değil de daha çok savaşan, savunmayı seven uzunlarla çalışmak istediğini görebiliyoruz. Oğuz Savaş dışında bütün uzunlarımız hücum yetenekleri kısıtlı oyuncular.

Oysaki gerek Mehmet Okur gerek de Kaya Peker hücum özellikleriyle ön plana çıkıyorlar. Tanjevic böyle oyuncuları istemediğini belirtiyor. İstememesinin nedenleri arasında sisteme uymamanın yanında, daha önce oyuncularla yaşadığı sorunlar da var tabiki. Hepimiz Tanjevic' in kendisi hakkında konuşan oyuncuları kolay kolay affetmediğini biilyoruz. Doğru bir hareket mi bu? Tabiki hayır ama; malesef katlanmak zorundayız.

Elimizdeki uzunlar ile belli bir seviyeye kadar gelebilirsin belki ama daha üstlere çıkamazsın. Hücumda pota altını kullanmadan nereye kadar gidilebilir? Elinde çok iyi hücum yeteneği olan oyuncular varken, bunları kadroya katmalısın ki, takım bir üst seviyeye çıksın. Yoksa, bu oyuncu sistemime uymuyor; o yüzden kadroya almadım dersen eleştirileri de sonuna kadar hak ediyorsundur. Eğer ki büyük koçum diyorsan gerekirse bu oyuncular için yeni sistem yaratacaksın.

1 yorum:

  1. tanyeviç e akıl sır erdirmek zor arkadaş..bi türlü yollayamadık adamı..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir