14 Temmuz 2009 Salı

Tevez Manchester City'de


Sezon sonunda artık Manchester United'da kalamayacağını yeni sezonda başka bir takıma gitmek istediğini belirten Arjantinli futbolcu Carlos Tevez Manchester'da kaldı. Fakat diğer Manchester takımı olan Manchester City'ye giderek.. Geçtiğimiz sezonun ortalarında başlamıştı Carlos'un rahatsızlığı. Sir onu sürekli yedek bırakıyor maç içinde oyuna alıp ondan gol bekliyordu. Buna dur demek içintakımdan ayrılmak isteyen ve teklif edilen 5 senelik sözleşmeyi imzalamayan Tevez Manchester City'ye resmen transfer oldu. City yetkilileri Carlos Tevez'le 5 yıllık bir anlaşmaya imza atarken bu transferi Permier League Fubol Birliğine de onaylattı. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra takımıyla beraber hazırlık kampının ilk ayağı olan Güney Afrika turuna katlacak Tevez, yeni sezonda 32 numaralı formayı giyecek.

Latin Amerika'da yılın futbolcusu ödülünü üç yıl üstüste kazanan tek isim olan Tevez, Manchester United formasıyla çıktığı 99 maçta 34 gol atmış ve taraftarın sevgilisi haline gelmişti. Tevez, Old Trafford'da eski takımı'nın karşısına ilk kez 19 Eylül'de çıkacak. United taraftarının Tevez'e nasıl tepki göstereceği ise şimdiden merakla bekleniyor. Carlos Tevez, Gareth Barry ve Roque Santa Cruz'un ardından, City'nin 3. önemli transferi oldu. Barcelonalı Samuel Eto'o'dan vazgeçen City yönetimi'nin şimdi de, Arsenalli Emmanuel Adebayor için girişimlere başladığı belirtiliyor. Tevez'in transferinden sonra açıklamalarda bulunan Manchester City'nin menajeri Mark Hughes, "Bu gerçekten harika bir haber. Tevez gibi uluslararası arenada forma giymiş bir oyuncu takımıza güç katacaktır. Kendisi sadece teknik bir oyuncu değil aynı zamanda iyi bir golcü." ifadelerini kullandı. Tevez Sportif Cümleler olarak bizim ailecek sevdiğimiz bir futbolcu oldu hep. Manchester City kariyerinde kendisine canı gönülden başarılar dileriz.

2 yorum:

  1. İki taraf da muradına erdi.

    YanıtlaSil
  2. Evet hem Tevez Manchester'da kaldı, hemde City gerçekten işine yarayacak birini transfer etti. Bakalım Old Trafford'da nasıl karşılanacak..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir