14 Temmuz 2009 Salı

Universiade 09'a Bakış


Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Üniversite Oyunları Universiade 09 sona ererken atletizmde bir altın madalya kazandık. Oyunların son gününde 5 bin metre yarışında Halil Akkaş 14.06.96'lık derecesi ile altın madalyaya uzanan isim olmayı başardı. Bir önceki gün 3 bin metre engellide foto finişle altın madalyayı kaçıran ve gümüşte kalan başarılı atletimiz, dün koşulan 5 bin metrede ise 1.’lik kürsüsüne çıktı. Atletizmde bir diğer altın madalyayı ise Nevin Yanıt ile kazandık. Bayanlar 100 metre engellide Nevin Yanıt, birinci olarak altın madalya kazandı. Kızılyıldız Stadı’nda süren oyunlarda Yanıt, 12.89 saniyelik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Bu madalya Türkiye'nin bu seneki Üniversite Oyunlarında aldığı ilk altın oldu.

Voleybol Bayan Milli Takımı 9. oldu. 9’unculuk 10’unculuk maçında Brezilya ile karşı karşıya gelen Üniversiteli Sultanlar çekişmeli geçen maçta salondan 3-2 galip ayrıldı. Üniversite Erkek Milli Takım, Litvanya’ya 107-87 mağlup olarak turnuvayı 6. sırada tamamladı. Tekvandoda ise altıncı gününün sonunda 1 gümüş, 3 bronz madalya kazandık. Sporcularımızdan 54 Kg'da Remzi Başakbuğday gümüş madalya kazanırken, 58 Kg'da Onur Çam, +72 Kg'da Büşra Yıldız ve 84 Kg'da Serdar Yüksel bronz madalya kazandılar.

Öte yandan Üniversite Oyunları’nı 2 altın, 2 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 9 madalyayla 23. sırada tamamlayan Türkiye, madalyalarını tekvando, judo ve atletizmden kazandı. Sıralamada Rusya, 75 madalyayla ilk sırada yer alırken, 2.’liği Çin (56), 3.’lüğü ise Güney Kore (47) elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir