20 Temmuz 2009 Pazartesi

Vedat Okyar'ı Kaybettik

Bursaspor, Beşiktaş JK, Diyarbakırspor, Karagümrük takımlarında oynadı. Futbola Bursa'da İnegölspor'da başladı. Tekstilci olan babası Rahmi Okyar'ın, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde yönetici olduğu dönemde Beşiktaş'a transfer oldu. 1968 - 1976 yılları arasında Beşiktaş'ta 253 maçta oynayıp, 21 gol attı. 33 kez Türk Milli Futbol Takımı'nda yer aldı. Futbolda oyun kurucu özelliği ile dikkati çekti. Futbol oynadığı dönemde kullandığı 43 penaltıdan 42'sini gole çevirdi.

Futbolu bıraktıktan sonra kısa süre tekstil işi yaptıktan sonra, 1981 yılından itibaren spor yazarı olarak Sabah, Fotomaç, Hürriyet ve Vatan gazetelerinde görev aldı. Kansere yakalandı ve 20 Temmuz 2009 sabah saatlerinde 64 yaşında hayata veda etti...

Eski futbolculuk dönemini hatırlamama imkan yok ama beğenerek takip ettiğim spor yazarlarından birisiydi. Çünkü güzel Türkçe kullanımı, insanlığı, beyfendi kişiliği ile çok sevilen bir isimdi. Beşiktaş'lı oluşundan dolayı sadece Beşiktaş ve Milli Takım'ı yazardı. Günümüzün modalarını biliyorsunuz bir spor yazarı hangi takımlı olursa olsun bütün takımlara el atıyor ve girmedikleri polemik kalmıyor. Vedat Okyar bu bakımdan çok farklıydı ve hepimizin çok sevdiği bir isimdi. Önce Kazım Kanat şimdide yine bir Beşiktaş'lı duayen spor yazarı Vedat Okyar'ı kaybetmemizle önce Beşiktaş sonrada Türk sporu önemli bir değerini daha yitirdi. Sportif Cümleler olarak Vedat Okyar'ın ailesinin, sevdiklerinin ve Türk sporunun başı sağolsun diyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir