2 Temmuz 2009 Perşembe

Wimbledon'da Final Heyecanı

Tek erkekler ve tek bayanlarda tamamlanan çeyrek finallerin ardından yarı finalistler ve yapılacak maçlar belli oldu. Bayanlarda Sharapova hariç favoriler yollarına devam ediyorlar. Williams kardeşler ve Rus raketler Dinara Safina ile Elena Dementieva Wimbledon'da yollarına devam ediyorlar. Oynanan çeyrek final karşılaşmalarında Serena Williams; Azarenka'yı, Venüs Williams; Agnieszka Radwanska'yı, Elena Dementieva ise Francesca Schiavone'yi 2-0 ile geçerek adlarını yarı finale yazdırırken Dinara Safina, Alman rakibi Sabine Lisiciki'yi 2-1 yenerek son yarı finalist oldu.


Erkeklerde ise tenisseverlerden bir çoğunun olduğu gibi bizimde favorimiz olan Roger Federer yine set vermeden rakibi Hırvat Ivo Karloviç'i turnuvanın dışına itti. Wimbledon'ın diğer güçlü ismi Andy Murray ise Federer'den aşağı kalır yanı olmadığını İspanyol rakibi Juan Carlos Ferrero'yu yine 3-0 yenerek adını yarı finale yazdıran ikinci isim oldu. Günün sürprizi ise Avustralya Açık'ta geçen yılın şampiyonu olan 4 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokoviç'in Tommy Haas'a 3-1 yenilerek turnuvanın dışında kalmasıydı. 6 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick, 2002 yılının şampiyonu olan Avustralyalı Lleyton Hewit'i 3-2 yenerek son yarı finalist olmaya hak kazandı.

Bu sonuçların ardından yarı final maçları şu şekilde oluştu;

Tek erkekler
Roger Federer - Tommy Haas
Andy Murray - Andy Roddick


Tek Bayanlar sonuçlar
Dinara Safina 0-2 Venüs Williams
Elena Dementieva 1-2 Serena Willams

Tek bayanlar yarı final maçları sona erdi. İlk maçta Serena Williams Rus Elena Dementieva'yı 2-1 yenerek finalist olurken diğer maçta kardeşi Venüs Williams Dünya Klasmanında birinci sırada bulunan rakibi Dinara Safina'yı 2-0 ile geçip kardeşine rakip oldu. Daha önce 2002, 2003 ve 2008'de 3 defa finalde karşı karşıya gelen kardeşler için gelenek bu senede bozulmadı. Daha önce oynanan 3 finalden ikisini Serena kazanırken geçtiğimiz yılki finali Venüs kazanmıştı. Erkekler yarı final maçları ise yarın Türkiye saati ile 15:30 da olurken maçlar CnnTürk'ten naklen yayınlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir