5 Temmuz 2009 Pazar

WNBA' de Son Görünüm

Fark ettik ki hiç WNBA yazmamışız. Nerede kaldı kadın erkek eşitliği diyerek arada WNBA' de de son durumları yazacağız artık. İlk yazımız daha çok istatistiksel bir yazı olsun. Hangi takım ne durumda, istatistik liderleri kim, ülkemizde forma giyen oyuncuların performansları ne durumda, bunlar hakkında bilgi vermeye çalışalım.

Doğu Konferansı' nda ve tüm WNBA' de en iyi girişi İndiana yaptı. 7 galibiyet, 2 mağlubiyet ile şu anda WNBA' in en iyi galibiyet yüzdesine sahip takımı oldu. Batı Konderansı' nda ise Phoenix ve Minneseto 7 galibiyet, 4 mağlubiyet ile iyi bir giriş yaptılar.




Bu sene ülkemizde forma giyen oyunculara gelirsek; Seimone bildiğiniz gibi ciddi bir sakatlık geçirmişti ve kendisi malesef WNBA' de bu sezon forma giyemeyecek. Sophia Young ise sezona iyi bir giriş yaptı. Son WNBA Finalisti San Antonio' da Becky Hammon ile beraber takımın en etkili ismi konumunda. 17,8 sayı, 7,5 ribaund ortalamalarıyla oynuyor. Geçen sene Fenerbahçe forması giyen son final MVP' si 35 yaşındaki Katie Smith ise 11,5 sayı, 2,5 asist ortalamaları tutturdu. Alkollü araba kullandığı gerekçesiyle beş maç ceza alan ve henüz iki maç oynayabilen Kara Braxton ise 10 sayı, 4,5 ribaund ortalama ile oynuyor. Uzun süredir Fenerbahçe forması giyen yıldız pivot Sutton Brown 9,1 sayı, 7,2 ribaund ortalamaları tutturdu. Nicole Powell skor olarak Türkiye' deki performansından daha iyi görünüyor. O da 15,6 sayı, 5,4 ribaund ortalama ile oynamış. Özellikle Galatasaray serisindeki performansıyla Fenerbahçe taraftarının sevgilisi olan Ajavon ise 8,3 sayı 1,1 asist ortalaması yakalamış.



WNBA' de İstatistik Liderleri Şu Şekilde:

SAYI

Lauren Jackson SEA 22.2
Diana Taurasi PHO 21.2
Cappie Pondexter PHO 20.5
Alana Beard WAS 18.9
Becky Hammon SAN 18.8

RİBAUND
Sylvia Fowles CHI 9.0
Crystal Langhorne WAS 8.0
Erika DeSouza ATL 7.6
Sophia Young SAN 7.5
Tammy Sutton-Brown IND 7.2

ASİST

Sue Bird SEA 6.2
Becky Hammon SAN 6.0
Lindsey Harding WAS 5.9
Temeka Johnson PHO 5.1
Cappie Pondexter PHO 4.9

2 yorum:

  1. Sizi esefle kınıyorum Berkan :D hani nerde kadın erkek eşitliği ayıp ayıp :p

    Semione milli takımında oynayamayacak bu sene ama dilerim Galatasaray'ımızda yine fırtına gibi eser :) şimdiden özledik Işıl'ıda Semione'uda..

    YanıtlaSil
  2. :D :D

    Yalnız kötü bir durum var. Z.K Ocak' ta tam olarak hazır olurlar demiş. Gerçi tam olarak iyileşssinler de isterse Şubat' ta iyileşsinler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir