10 Ağustos 2009 Pazartesi

2009-2010 Formaları {Galatasaray #2}

Tam 1 aydır her gün yeni sezon formalarını tanıtıyorum. 30 yazılık bir yazı dizisi oldu. Bulabildiğim hemen hemen her formayı tanıttım. Son forma yazısını 2 hafta önce Galatasaray ile yapacaktım ama devam et dedi arkadaşlar. Devam ettim bende. Yine gönlümden geçen oldu son yazıyı Galatasaray ile yapıyorum. Evet bu son forma yazısı artık liglerde başladı ufaktan, formaları benim resimlerle değil futbolcuların sırtında görme vaktidir. Daha önce Galatasaray formalarını tanıtmıştım aslında. Lansman gecesinin hemen ertesi günü. O yazıya burdan ulaşabilirsiniz. Bugün yeniden yazmamın sebebi hem kırmızı formalar hemde parçalı formanın içindeki detaya değinmemiş olmam. Resimleri ekleyeyimde üzerine konuşalım.

Bir kaç sezondur kıpkırmızı formayı özlemiştik. Parçalıydı, 3 çubukluydu, turuncuydu, mordu, beyazdı derken hedeften sapma gördük Galatasaray'ımızda. Tam bir kırmızı tutkunu olarak ben bu yeni formayı çok beğendim. Tamam biraz düz olabilir, hiç bir hareketlendirme unsuru kullanılmamış olabilir, hatta ve hatta sırtında 10 numaralı futbolcunun Ülker olduğu izlenimi verilmiş bile olabilir (ki bundan ne kadar nefret ettiğimi daha önce defalarca kez söylemiştim) olsun kırmızıdır, bütün kusurları örter. Kör fanatikliğim yine devrede görüyor musunuz :) Kırmızı formayı ne kadar beğenmiş olursam olayım 4 forma içinde yine favorim parçalıdır. Değişmez, değiştirilemez bir olgu bu artık.

Yukarıdaki iki formada kaleci forması. Altın renkli formayı ne kadar beğendiğimi ilk Galatasaray forması yazımda söylemiştim zaten. Dünde ikinci forma olan gümüş renkli formayı seyrettik Antep maçında. Beyaz forma ile giyilmediği takdirde sorun olacağını sanmıyorum. Ama futbolcular beyaz formayı kalecide gümüş formayı giyerse can sıkıcı olabilir zira çok ayırt edilmedi dünkü maçta. Parçalı forma ile yada kırmızı forma ile giyilebilir. Altın renkli formayıda mor forma ile giyilmesini öneriyorum :) Şaka bir yana devam edelim..

İşte ben parçalıyı bu yüzden seviyorum. Buram buram tarih kokuyor. Tarihine saygı duyan takım daima başarılı olur, olmuştur. Parçalının ense kısmındaki bölümde Ali Sami Yen beyin bir resmi ve üzerindede minik bir not var. Notta diyor ki; "Ali Sami Yen Beylerin, Hasnun'ların, Metin'lerin ahvadıyız. Bu ülkede hem sporun, hem irfanın ecdadıyız." Çok beğendiğim bir ayrıntıydı bu fakat ilk forma yazısına yetiştirememiştim. Neyse sağlık olsun bu daha iyi oldu.

Aşağıdaki resimlerde parçalı forma ile mor ve 3. tür kaleci formasını gösteriyor. Velhasıl kelam 8-10 tane formamız var bu sezon :) değişik değişik giyinip duralım madem. Şaka bir yana formaların tasarımlarını genel olarak beğendim. Adidas formalarını çok beğenmesemde emeklerine saygım var. Teşekkür ederiz formalar için. Bir dipnotta mor forma ile ilgili vereyim. Millet beğenmedik, mor ne alaka, bu nasıl forma yahu diye konuştuda konuştu. Mor formayı ilk gösterildiğinde tek beğenen bendim sanıyorum. Şimdi ise en çok satılan stoklarda tükenen forma mor formaymış. Sevindim şahsen. Sahip çıkmak lazım zira. Galatasaray'ıma 3 kulvarda her formasıyla başarılar dilerim. Yürüyedurun aslanlar..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir